Paine pentru sandwichuri

de Brindusa in Piine, 6 Ian 2011 | 1685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine (sao o faina care nu e pentru cozonac sau prajituri)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de unt topit, dar nu fierbinte
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 tavi de cozonac (sau chec) lungi
  • putina faina pentru presarat suprafata de lucru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwichuri:

Amesteca laptele, apa, drojdia si mierea. Lasa 5 minute (ai grija ca drojdia sa fie dizolvata bine)

Intr-un castron mare pune faina si sarea. Fa o gaura in mijloc.

Pune in gaura amestecul lichid si untul.Cu o lingura amesteca bine compozitia. Cand devine greu de amestecat cu lingura, e timpul sa pui coca pe suprafata de lucru presarata cu faina.

Framanta coca pana ce devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini (cam 7- 10 minute)


Fa din coca o bila si pune-o in castronul mare, pe care l-ai presarat cu faina. Cu un cutit ascutit fa o cruce (ca sa paoata creste mai bine). Acopera castronul cu un prosop curat de bucatarie si pune-l la un loc calduros si ferit de curenti (de ex in cuptor)


Lasa la crescut cam o ora


scoate coca din castron si apas-o incet ca sa scoti aerul din ea (cam 2-3 minute)

taie coca in doua bucati egale. Din fiecare fa un sul care sa se potriveasca in tava.

Presara tavile cu faina (sau malai) si pune coca in ele. Acopera tavile cu prosop de bucatarie. Lasa la crescut 40 - 50 minute.

In timpul asta incalzeste cuptorul la maxim (al meu merge pana la 275 C)

Dupa timpul de crestere, da cuptorul la 200 C (mediu) si coace painea 45 minute

Scoate painea pe un gratar, si cu o pensula unge-o bine cu apa rece. Acoper-o bine cu un servet de bucatarie gros.

Lasa pana ce se raceste bine. Asta se face pentru ca coaja sa nu fie foarte crocanta si sa se poata taia felii frumoase pentru sendvisuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Brindusa 1

07.01.2011, 18:34

doamnelor, va multumesc pentru aprecieri

mamaieelena 1

07.01.2011, 22:36

buna paine

elena1988 1

11.02.2011, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!