Paine pentru sandwichuri

de Brindusa in Piine, 6 Ian 2011 | 1731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine (sao o faina care nu e pentru cozonac sau prajituri)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de unt topit, dar nu fierbinte
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 tavi de cozonac (sau chec) lungi
  • putina faina pentru presarat suprafata de lucru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwichuri:

Amesteca laptele, apa, drojdia si mierea. Lasa 5 minute (ai grija ca drojdia sa fie dizolvata bine)

Intr-un castron mare pune faina si sarea. Fa o gaura in mijloc.

Pune in gaura amestecul lichid si untul.Cu o lingura amesteca bine compozitia. Cand devine greu de amestecat cu lingura, e timpul sa pui coca pe suprafata de lucru presarata cu faina.

Framanta coca pana ce devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini (cam 7- 10 minute)


Fa din coca o bila si pune-o in castronul mare, pe care l-ai presarat cu faina. Cu un cutit ascutit fa o cruce (ca sa paoata creste mai bine). Acopera castronul cu un prosop curat de bucatarie si pune-l la un loc calduros si ferit de curenti (de ex in cuptor)


Lasa la crescut cam o ora


scoate coca din castron si apas-o incet ca sa scoti aerul din ea (cam 2-3 minute)

taie coca in doua bucati egale. Din fiecare fa un sul care sa se potriveasca in tava.

Presara tavile cu faina (sau malai) si pune coca in ele. Acopera tavile cu prosop de bucatarie. Lasa la crescut 40 - 50 minute.

In timpul asta incalzeste cuptorul la maxim (al meu merge pana la 275 C)

Dupa timpul de crestere, da cuptorul la 200 C (mediu) si coace painea 45 minute

Scoate painea pe un gratar, si cu o pensula unge-o bine cu apa rece. Acoper-o bine cu un servet de bucatarie gros.

Lasa pana ce se raceste bine. Asta se face pentru ca coaja sa nu fie foarte crocanta si sa se poata taia felii frumoase pentru sendvisuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Brindusa 1

07.01.2011, 18:34

doamnelor, va multumesc pentru aprecieri

mamaieelena 1

07.01.2011, 22:36

buna paine

elena1988 1

11.02.2011, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte