Dovlecel umplut cu carne tocata

de Silvioara in Mancaruri cu carne, 11 Sep 2011 | 3333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai lungi
  • 3-4 ardei gras
  • 4-5 rosii mari
  • o jumatate kg. carne tocata (porc, pui, amestec)
  • 2 cepe
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii
  • patrunjel verde tocat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu carne tocata:

Reteta se prepara astfel:


Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.


Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita, apoi tot cu o lingurita se scobesc putin in interior, car sa incapa 2 lingurite ce carne. Pulpa de rosii scoasa se pastreaza pe o farfurioara.


Ardeii se spala, se scoate miezul si semintele.


Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in cateva linguri de ulei, se adauga orezul spalat si o jumatate de cescuta de apa. Se lasa putin pana scade toata apa, amestecand mereu cu lingura sa nu se prinda orezul de tigaie. Amestecul se lasa la racit, apoi se adauga carnea tocata, oul, sare, piper si se umplu legumele.


Se unge o cratita cu putin ulei, se aseaza legumele umplute, peste ele se presara pulpa de rosii tocata marunt si apa cat sa le acopere. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte se pune usturoiul, se mai lasa 10 minute si se opreste focul. Se servesc cu smantana sau iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

12.09.2011, 16:13

adry88 1

12.09.2011, 21:12

MIUTA 1

13.09.2011, 13:34

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti