Friptura de gasca - Savoare exotica

de ANCA in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2009 | 13248 vizualizari

 

Reteta 'compusa' de Liviu, of course!
:)))
Cu felicitarile mele!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de gasca
  • o casolta mica de rosii cherry (250g)
  • o casoleta de varza de Bruxelles
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete, mici
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 300 ml vin rosu de la tara
  • o lingura ulei masline
  • un cub de unt
  • sare, piper
  Marinata:  
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • rozmarin proaspat
  • coriandru
  • maghiran
  • sare, piper
  • 3-4 linguri vin rosu
  • putin sos Pimento(optional, ca e iute:))
  • o lingura de otet
  • o lingura ulei de masline
 
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de gasca - Savoare exotica:

Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa.

Marinata: se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele.

Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se picura un strop de otet, deci un sfert dintr-o lingura de otet la fiecare bucata:). La final, se freaca intre ele toate bucatile, sa se omogenizeze pasta si sa patrunda bine aromele in carne. Se lasa la rece minim 4-5 ore, ideal peste noapte.

Cand se scoate din frigider, carnea se pune intr-o sita sa se scurga zeama (pe care o pastram) intr-o farfurie.

Intr-o tigaie teflonata se pune untul si lingura de ulei de masline, dupa ce s-a topit untul se pune carnea bine scursa. Se perpelesc pe ambele parti la foc iute cam 5 minute. In zeama ramasa in tigaie, se pun ciupercile la foc tare, circa 10 minute.

Se aseaza bucatile de gasca intr-o tava, se adauga un pahar cu apa si marinata scursa din carne, astfel incat sa nu acopere carnea, se pune un capac, pentru a se inabusi. Se da la cuptor la 200 grade circa o ora. Se verifica dupa 30 minute, si daca apa scade, se completeaza cu cate putin vin rosu.

Dupa o ora, se adauga pasta de rosii si varza de Bruxelles, se stropeste cu vinul rosu si se da la cuptor inca 15 minute, apoi se adauga ciupercile calite, cu tot cu sosul din tigaie si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, inca 10 minute si gata!:)

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pune ulei de masline impreuna cu unt in tigaie, pentru ca untul sa-si pastreze culoarea si a nu se arde.

2

Pulpa de gasca se curata de grasimea evidenta, dar se pastreaza pielea. Are si ea savoarea ei!:))

RETETA IN IMAGINI

Friptura de gasca - Savoare exotica-0
Friptura de gasca - Savoare exotica-1
Friptura de gasca - Savoare exotica-2
Friptura de gasca - Savoare exotica-3
Friptura de gasca - Savoare exotica-4
Friptura de gasca - Savoare exotica-5
Friptura de gasca - Savoare exotica-6
Friptura de gasca - Savoare exotica-7

COMENTARII (19)

mihaelar63

mihaelar63 1

01.12.2011, 18:05

E de gashca , gasca aceasta

ANCA

ANCA 1

02.12.2011, 14:05

hello, a iesit de la naftalina gasca mea?

ANCA

ANCA 1

02.12.2011, 14:06

ina, eu n-am inteles dilema..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!