Friptura de gasca - Savoare exotica

de ANCA in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2009 | 13768 vizualizari

 

Reteta 'compusa' de Liviu, of course!
:)))
Cu felicitarile mele!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de gasca
  • o casolta mica de rosii cherry (250g)
  • o casoleta de varza de Bruxelles
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete, mici
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 300 ml vin rosu de la tara
  • o lingura ulei masline
  • un cub de unt
  • sare, piper
  Marinata:  
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • rozmarin proaspat
  • coriandru
  • maghiran
  • sare, piper
  • 3-4 linguri vin rosu
  • putin sos Pimento(optional, ca e iute:))
  • o lingura de otet
  • o lingura ulei de masline
 
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de gasca - Savoare exotica:

Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa.


Marinata: se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele.


Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se picura un strop de otet, deci un sfert dintr-o lingura de otet la fiecare bucata:). La final, se freaca intre ele toate bucatile, sa se omogenizeze pasta si sa patrunda bine aromele in carne. Se lasa la rece minim 4-5 ore, ideal peste noapte.


Cand se scoate din frigider, carnea se pune intr-o sita sa se scurga zeama (pe care o pastram) intr-o farfurie.


Intr-o tigaie teflonata se pune untul si lingura de ulei de masline, dupa ce s-a topit untul se pune carnea bine scursa. Se perpelesc pe ambele parti la foc iute cam 5 minute. In zeama ramasa in tigaie, se pun ciupercile la foc tare, circa 10 minute.


Se aseaza bucatile de gasca intr-o tava, se adauga un pahar cu apa si marinata scursa din carne, astfel incat sa nu acopere carnea, se pune un capac, pentru a se inabusi. Se da la cuptor la 200 grade circa o ora. Se verifica dupa 30 minute, si daca apa scade, se completeaza cu cate putin vin rosu.


Dupa o ora, se adauga pasta de rosii si varza de Bruxelles, se stropeste cu vinul rosu si se da la cuptor inca 15 minute, apoi se adauga ciupercile calite, cu tot cu sosul din tigaie si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, inca 10 minute si gata!:)


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pune ulei de masline impreuna cu unt in tigaie, pentru ca untul sa-si pastreze culoarea si a nu se arde.

2

Pulpa de gasca se curata de grasimea evidenta, dar se pastreaza pielea. Are si ea savoarea ei!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de gasca - Savoare exotica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

01.12.2011, 18:05

E de gashca , gasca aceasta

ANCA 1

02.12.2011, 14:05

hello, a iesit de la naftalina gasca mea?

ANCA 1

02.12.2011, 14:06

ina, eu n-am inteles dilema..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu garnitura de ciuperci cu smantana