Tort gentuta si sandalute

de Silvioara in Torturi, 2 Oct 2011 | 3438 vizualizari

 

Modelul a fost ales de pe net de prietena mea, iar eu am incercat sa-l personalizez.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri cacao
  • nuci maruntite (optional)
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Pentru mousse de ciocolata alba

  • 2 ciocolate albe
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml. frisca batuta
  • o lingurita gelatina granulata

Pt. mousse de ciocolata neagra

  • 2 ciocolate negre
  • 200 ml. frisca lichida
  • 100 ml. frisca batuta
  • o lingurita gelatina granulata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gentuta si sandalute:

Blatul se face in felul urmator:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5 linguri de lapte, esenta de rom, faina cernuta cu lingurile de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se coace la foc moderat in forma tapetata cu hartie de copt.

Mousse de ciocolata alba si neagra (ambele se prepara la fel, asa ca pun o singura reteta). Am cautat multe retete de mousse pe net si aceasta mi s-a parut cel mai usor de preparat (blogul Laurei Sava), asa ca am incercat-o.

Cei 200 ml. de frisca lichida se pun pe foc foarte mic pana se infierbanta bine, fara sa fiarba. Se ia de pe foc si se pun ciocolatele rupte in bucati mici amestecand cu o lingura de lemn pana se topesc. Gelatina se pune la inmuiat cu 3 linguri de apa, apoi se topeste pe abur. Se toarna peste crema de ciocolata si, cand s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta.

Asamblarea tortului:

Blatul se taie in trei parti, se insiropeaza fiecare parte cu sirop de zahar caramelizat, se pune crema intre foi si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din forma, se imbraca in pasta de zahar (sau frisca) si se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gentuta si sandalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

amy_b 1

23.11.2011, 11:53

Silvioara 1

24.11.2011, 15:48

diaconta 1

24.11.2011, 15:50

mult talent iti trebuie pentru asa ceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu capsuni si ricotta