Desert tort aniversar cu fructe de padure si crema de vanilie

de Tabita _ in Torturi, 16 Mar 2019 | 266 vizualizari

 

Dupa ce a postat Cleme reteta https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-fructe-de-padure-89749.html, mi-a ramas gandul la ea. :) Pentru ca urma aniversarea casatoriei am zis sa fac ceva bun si deosebit. ;) Mi-a luat cateva ore sa-mi fac curaj sa pregatesc aceasta reteta, dar ma bucur ca am facut-o! :) Am modificat-o si adaptat-o putin dupa ingredientele care le-am gasit. Nu ma asteptam la asa un rezultat asa de spectaculos si delicios.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema cu fructe de padure:

  • 300 g mixt fructe de padure (zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, afine)
  • 150 g zahar
  • putina zeama lamaie
  • 4 folii gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor pentru frisca

Crema cu vanilie si mascarpone:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 40 g amidon
  • 400 ml lapte
  • 3 plicuri zahar cu vanilie Bourbon
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 folii de gelatina

Decor:

  • fructe de padure
  • ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar cu fructe de padure si crema de vanilie:

Blat:



Toate ingredientele (pentru blat) trebuie sa fie la temperatura camerei.



Am separat albusurile de galbenusuri.



Intr-un bol incapator am pus margarina si am inceput sa mixez.



Am adaugat galbenusurile si am mixat in continuare.



Am adaugat si zaharul si am mixat bine pana nu se mai simte intre dinti.



Separat am amestecat ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaua si le-am adaugat in compozitie.



Peste albusuri am adaugat un praf de sare si le-am batut spuma pana s-au intarit.



Apoi le-am adaugat in compozitie cu atentie amestecand de jos in sus ca sa isi pastreze volumul, pana s-au incorporat in compozitie.



Am tapetat tava cu unt si faina si am turnat si nivelat usor compozitia.



Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand scobitoarea ramane curata.



Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Preferabil ar fi chiar numai dupa 35 de minute. Asa vom sti sigur ca blatul isi pastreaza volumul.



Se lasa blatul pe gratarul aragazului/cuptorului pana se raceste.



Blatul se taie in doua. Se poate taia dupa cateva ore sau preferabil a doua zi.



Am pus folie alimentara peste tava in care am facut blatul si am pus in ea prima parte de blat. Apoi am inceput cu crema de fructe de padure.







Crema de fructe de padure:



Intr-o oala am pus fructele congelate. Am stropit fructele cu putina zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea. Am adaugat zaharul si apoi am pus oala pe foc mic. Am lasat sa dea in cateva clocote pana a mai scazut din siropul format.



Am pus la hidratat foliile de gelatina in apa rece, apoi le-am stors de apa si le-am adaugat peste mixtul de fructe, dupa ce am luat oala de pe foc.



Intr-un bol incapator am pus smantana pentru frisca, zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Am mixat pana am obtinut o frisca tare.



Cand siropul de fructe de padure s-a racit, am incorporat frisca cu miscari usoare de jos in sus.





Am pus crema peste prima parte de blat.



Am nivelat, am pus si a doua parte de blat si am dat tava la rece in frigider pana am pregatit crema de vanilie cu mascarpone.







Crema de vanilie cu mascarpone:



Intr-o oala am pus galbenusurile, zaharul si amidonul si am amestecat. Apoi am adaugat si laptele.



Am pus oala pe foc mic si am amestecat continuu pana s-a ingrosat crema.



Am luat oala de pe foc si am adaugat zaharul cu vanilie si 1 plic zahar vanilat Bourbon.



Am lasat sa se raceasca. Intre timp am facut frisca. Intr-un bol incapator am pus smantana pentru frisca, zaharul pudra, 1 plic zahar vanilat si intaritorul pentru frisca. Am mixat pana am obtinut o frisca tare.



Peste frisca am adaugat mascarpone si crema de vanilie racita si am mixat foarte bine.



Am hidratat in apa rece foliile de gelatina si apoi le-am incalzim pe baie de abur. Le-am adaugam peste crema si le-am incorporat.



Am adaugat crema peste blat, am nivelat si am decorat tortul.



Am lasat tortul la rece pana a doua zi la servire.

 

TIPS-URI

1

Blatul se taie mai bine a doua zi.

2

Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu fructe de padure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Tabita _ 1

17.03.2019, 19:00

Multumesc frumos Merisor!

Rocsi 1

17.03.2019, 20:38

Este un tort atat, dar atat de delicios! Bravo!

Tabita _ 1

17.03.2019, 23:56

Multumesc mult Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean