Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure

de Ligia Bxl in Torturi, 25 Oct 2013 | 10172 vizualizari

 

Am avut niste albusuri si m-am intrebat ce sa fac cu ele?M-am apucat sa fac un chek si am zis sa-i dau o alta forma,rotunda,si cand a venit fiul meu cel mai mare l mine zice,,uraaa ne faci tort'' asa ca tort sa fie si iata ce a iesit,va spun ca e fenomenal la gust :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chek:
  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 100 gr nuci
  • 100 gr ulei
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Pentru crema:
  • 1 litru frisca lichida
  • 6 linguri de zahar
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • Pentru sirop:
  • suc de fructe de care doriti(fructe naturale)
  • Pentru ornat:
  • ciocolata neagra rasa
  • forme facute din ciocolata
  • crema din compozitia de la umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure:

Pentru inceput facem chekul,albusurile se bat bine dupa care se adauga zaharul,uleiul si apoi faina la urma care se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula din silicon pentru a nu scadea albusurile,apoi se adauga nucile taiate mai mari.Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu o foaie de copt,se toarna 1/3 din compozitie,iar in restul care a ramas se adauga cacao si se amesteca bine.Peste blatul alb se adauga si ciocolata taiata cubulete mici si apoi se toarna compozitia cu cacao.Se da la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea.


Dupa ce sa copt se lasa la racit,in acest timp se face crema:se bate frisca cu zaharul apoi se adauga fructele de padure si se amesteca bine pana se coloreaza crema.Se taie chekul in doua si se insiropeaza cu sucul dorit din fructe naturale,se orneaza intre blaturi cu o parte din crema,iar restul se pune pe deasupra si se da forma dorita tortului.


Daca doriti puteti face forme diferite la alegere cu ciocolata topita la bain marie si cu un sprit,pe o foaie de pergament si se poate rade ciocolata neagra pe deasupra.


Se da la rece.Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Ligia Bxl 1

30.10.2013, 13:36

susuuu nu te-am vazut de mult pe aici,multumesc mult ptr apreciere

tanyapatap 1

03.11.2013, 14:19

Ligia Bxl 1

04.11.2013, 09:45

tania

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure