Tort cu mousse de ciocolata si jeleu

de Dea_Dea in Torturi, 10 Noi 2013 | 1674 vizualizari

 

Un tort fin si gustos

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca batuta
  • un plic gelatina(10 gr)
  • GLAZURA (JELEU)
  • 75 ml apa
  • 150 gr zahar tos
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr miere
  • 60 gr cacao
  • 15 gr gelatina praf
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si jeleu:

Blat: Albusurile se bat spuma cu parful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei , apoi faina , iar la final cacaoa.Se pune in tava cu diametrul de 28 , si se da la cuptor la foc potrivit, 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Sirop: Apa cu zaharul se pun la foc pana se topeste zaharul, se adauga estenta de rom si se lasa la racit.


Crema: Ciocolata se rupe bucati si se pune frisca lichida. Se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand se raceste se amesteca cu frisca batuta. Se prepara gelatina confor minstructiunilor de pe ambalaj si se adauga in crema.


Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade. Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.


Asamblare:Se taie blatul in 3 (doua taieturi ), se insiropeaza fiecare parte. In tava in care s-a copt se pune o parte de blat, jumatate de crema, blat , cealalta jumatate de crema si blat. Se da la frigider 1 hr .


Scoatem tortul si glazuram ...

 

TIPS-URI

1

Daca mai ramane glazura se poate pastra la borcan la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diana_k 1

11.11.2013, 13:40

Ligia Bxl 1

11.11.2013, 17:35

ce frumosss eeee

Corinuta 1

13.11.2013, 12:48

Minunat e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe