Umplutura de nuca pentru cozonac

de Silvioara in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 16091 vizualizari

 

Secretul umpluturii mele de nuca pentru cozonac il stiu de la mama si este un pic mai special deoarece folosesc vin in loc de albus de ou. Da, da, ati citit bine, vin. Vin rosu sau alb, nu conteaza, bun la gust sa fie. Adica sa nu fie din cel acru, zeama de varza... Nu se pune mult, mai putin de jumatate de cana, ideea este ca umplutura va avea un gust nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • un bol micut cu miez de nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • mai putin de jumatate de cana cu vin rosu (sau alb) dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umplutura de nuca pentru cozonac:

Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide.


Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti sa puneti vinul peste umplutura. Atentie!!! Nu se toarna cu cana, se ia putin cate putin cu o lingura si se amesteca pana obtinem o compozitie consistenta, bine legata.


Nu trebuie turnat vin sa "balteasca" prin amestec. Nuca va absorbi vinul si va capata o aroma deosebita, nu se va simti alcoolul, stati fara grija, nu va veti imbata mancand acest cozonac...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Umplutura de nuca pentru cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

21.11.2011, 19:52

ii da o savoare vinul!!!

RuxyRux 1

21.11.2011, 21:09

Ce idee minunata...multumesc mult...cu siguranta am sa probez

MIUTA 1

24.11.2011, 23:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli unguresc