Cornuri cu rahat

de Silvioara in Dulciuri, 19 Sep 2011 | 7177 vizualizari

 

Aluatul asemanator cu cel de cozonac, umplutura dupa pofta inimii fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 800gr. faina cernuta
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri amestecate cu zahar sau miere pt. uns
  • 400 ml lapte caldut (in care dizolvam zaharul)
  • o cana de zahar
  • 3/4 cubulet de drojdie din cel de 50 gr. (40 gr.)
  • 1/2 pachet de unt topit
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • arome (coaja de lamaie, vanilie, rom).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute.

Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in forma rotunda, l-am portionat in opt triunghiuri, am pus rahat si am rulat fiecare triunghi sub forma de corn. Am pus cornurile in tava pe hartie de copt, le-am lasat sa mai creasca si acolo cam 20 min., le-am uns cu galbenusul de ou si le-am copt la foc moderat.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 cornuri (coca impartita in doua, fiecare parte intinsa in forma rotunda si taiata in 8 triunghiuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lamaie si rahat