Dulceata de gutui

de Silvioara in Dulceata / Gem, 21 Noi 2011 | 10265 vizualizari

 

Delicioasa dulceata de gutui! La tara inca se mai pastreaza cateva gutui in camerele mai reci, puse sus pe dulap, sa miroasa frumos in casa. Vorba colindului: "Galbena gutuie/ dulce-amaruie/ lampa la fereastra/ toata viata noastra"...

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui mari si coapte
  • 1 kg. zahar
  • 2 cani cu apa
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 frunzulite proaspete de drusain
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Cum pregatesc eu dulceata de gutui:


Gutuile se spala bine de puf si se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pun pe foc zaharul cu apa si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sirop bine legat.


Se adauga fructele si se lasa pana isi schimba culoarea si devin rosiatice, iar zeama a scazut destul de mult. Nu se scade prea tare deoarece, dupa racire, dulceata de gutui se va inchega destul de bine, aproape de consistenta peltelei de gutui.

Secret de la bunica mea: dupa ce oprim focul, rupem vreo doua-trei frunzulite proaspete de drusain (cine are in casa) si se amesteca in dulceata de gutui.


Ce parfum! Ce aroma nemaipomenita!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in dulceata de gutui si bucati de nuca. e un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MIUTA 1

24.11.2011, 23:52

Ce culoare frumoasa are

Bya Ralu 1

08.10.2012, 15:01

ce culoare super are

Panacris 1

11.10.2013, 16:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui