Dulceata de corcoduse

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 3 Sep 2015 | 7295 vizualizari

 

De multe ori m-am gandit ca corcodusele sunt considerate Cenusarese pe care nimeni nu le baga in seama.Eu am o gramada de corcodusi si m-am hotarat cu greu sa incerc o reteta cu acest fruct savuros si acum nu-mi pare rau, regret ca nu am facut pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg de corcoduse
  • 10 kg de zahar
  • esenta de vanilie optional
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduse:

             Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul gros si punem in ea corcodusele spalate si strivite in maini.Am pregatit dulceata pe o soba cu lemne. Lasam oala la foc potrivit aproape 1 ora pana cand se desprinde de pe sambure corcodusa.

             Dupa ce au fiert le punem intr-o strecuratoare si le pasam cu o lingura pentru a le separa de samburi. Dupa strecurare continutul va deveni o pasta pe care o punem dinou la fiert aproape 1 ora. Adaugam pe rand si cele 10 kg de zahar si amestecam cu o lingura pana simtim ca zaharul este topit si nu se prinde de fundul oalei. Spre sfarsit adaugam si esenta de vanilie daca dorim o aroma mai puternica.

             Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate pe care le punem intr-o patura groasa, le acoperim cu ea si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sita trebuie sa aiba gauri mai mari ca sa se poate strecura si pulpa sa ramana numa samburele.

2

Se poate pastra pe iarna si putem folosi la diferite preparate.

3

Daca corcodusele sunt foarte coapte nu trebuie strivite,eu le-am strivit ptr ca se desprinde mai repede de pe sambure.

4

Pasta o lasam la fiert sa scada in functie decat vrem de groasa dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

04.09.2015, 20:43

Panacris 1

17.07.2016, 16:15

No, acum de când suntem proprietari și avem corcoduși în curte, la preparat țuica încă, n-am ajuns, așa că tocmai încerc varianta te de dulceață jumătate din cantitatea ce ne-ai prezentat-o Numai că n-am oc de lemne, ci doar de aragaz

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:23

Foarte interesant, nu am mai incercat pana acum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici