Dulceata de corcoduse

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 3 Sep 2015 | 1254 vizualizari

 

De multe ori m-am gandit ca corcodusele sunt considerate Cenusarese pe care nimeni nu le baga in seama.Eu am o gramada de corcodusi si m-am hotarat cu greu sa incerc o reteta cu acest fruct savuros si acum nu-mi pare rau, regret ca nu am facut pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg de corcoduse
  • 10 kg de zahar
  • esenta de vanilie optional
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduse:

Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul gros si punem in ea corcodusele spalate si strivite in maini.Am pregatit dulceata pe o soba cu lemne. Lasam oala la foc potrivit aproape 1 ora pana cand se desprinde de pe sambure corcodusa.


Dupa ce au fiert le punem intr-o strecuratoare si le pasam cu o lingura pentru a le separa de samburi. Dupa strecurare continutul va deveni o pasta pe care o punem dinou la fiert aproape 1 ora. Adaugam pe rand si cele 10 kg de zahar si amestecam cu o lingura pana simtim ca zaharul este topit si nu se prinde de fundul oalei. Spre sfarsit adaugam si esenta de vanilie daca dorim o aroma mai puternica.


Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate pe care le punem intr-o patura groasa, le acoperim cu ea si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sita trebuie sa aiba gauri mai mari ca sa se poate strecura si pulpa sa ramana numa samburele.

2

Se poate pastra pe iarna si putem folosi la diferite preparate.

3

Daca corcodusele sunt foarte coapte nu trebuie strivite,eu le-am strivit ptr ca se desprinde mai repede de pe sambure.

4

Pasta o lasam la fiert sa scada in functie decat vrem de groasa dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

04.09.2015, 20:43

Panacris 1

17.07.2016, 16:15

No, acum de când suntem proprietari și avem corcoduși în curte, la preparat țuica încă, n-am ajuns, așa că tocmai încerc varianta te de dulceață jumătate din cantitatea ce ne-ai prezentat-o Numai că n-am oc de lemne, ci doar de aragaz

ancutsa 1

17.07.2016, 16:23

Foarte interesant, nu am mai incercat pana acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine