Fasole batuta

de Silvioara in Mancaruri de post, 10 Mar 2012 | 1692 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fiert:

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 ceapa intreaga curatata
  • 1 morcov intreg
  • un varf de lingurita cimbru uscat (optional).

Pentru preparare:

  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 8 linguri ulei.

Pentru sos:

  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 1-2 linguri bulion de rosii
  • un varf cutit de sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte.


In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt bine fierte. Se scurge apa si se lasa fasolea la racit, apoi se mixeaza bine. Eu pastrez morcovul si ceapa si le mixez impreuna cu boabele si cu cele 8 linguri de ulei.


Pisam cateii de usturoi cu putina sare si ii amestecam in crema de fasole. Potrivim de sare si piper.

Intr-o tigaie se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori, iar cand capata o culoare frumoasa, aurie, adaugam o cescuta mica de apa, acoperim tigaia cu un capac si lasam putin sa fiarba inabusit pana scade apa. Punem bulionul, amestecam bine, mai lasam pe foc aprox. 2-3 min. si gata. Sosul de bulion se toarna peste crema de fasole si se serveste cu pofta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MIUTA 1

11.03.2012, 20:32

Foarte buna

Silvioara 1

12.03.2012, 07:45

Rocsi, Mirela, Ica, Miuta, va puuuup!

mamaieelena 1

12.03.2012, 11:40

apetisanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu sos de ceapa