Fasole batuta

de Silvioara in Mancaruri de post, 10 Mar 2012 | 3557 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fiert:

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 ceapa intreaga curatata
  • 1 morcov intreg
  • un varf de lingurita cimbru uscat (optional).

Pentru preparare:

  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 8 linguri ulei.

Pentru sos:

  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 1-2 linguri bulion de rosii
  • un varf cutit de sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte.

In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt bine fierte. Se scurge apa si se lasa fasolea la racit, apoi se mixeaza bine. Eu pastrez morcovul si ceapa si le mixez impreuna cu boabele si cu cele 8 linguri de ulei.

Pisam cateii de usturoi cu putina sare si ii amestecam in crema de fasole. Potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori, iar cand capata o culoare frumoasa, aurie, adaugam o cescuta mica de apa, acoperim tigaia cu un capac si lasam putin sa fiarba inabusit pana scade apa. Punem bulionul, amestecam bine, mai lasam pe foc aprox. 2-3 min. si gata. Sosul de bulion se toarna peste crema de fasole si se serveste cu pofta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MIUTA 1

11.03.2012, 20:32

Foarte buna

Silvioara 1

12.03.2012, 07:45

Rocsi, Mirela, Ica, Miuta, va puuuup!

mamaieelena 1

12.03.2012, 11:40

apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta