Sarmale in foi de varza

de Silvioara in Porc, 23 Dec 2011 | 2940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate, mai marisoare, de pe care vom desprinde foile pentru sarmale
  • 1 kg. carne tocata de porc
  • 3-4 bucati mici de carnat de casa afumat
  • 3-4 bucati de carne afumata (eu am pus si codita purcelului)
  • 3 cepe
  • o cana de orez ales si spalat
  • 2 linguri suc de rosii (eu am avut preparat in casa)
  • sare, piper, cimbru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut.


Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii, apoi se adauga orezul si o jumatate de cana de apa. Amestecam mereu pentru a nu se lipi orezul. Cand a scazut toata apa pe care am pus-o (cca 2-3 min) adaugam cele doua linguri de suc de rosii. Acest amestec se pune peste carnea tocata, se omogenizeaza bine, se potriveste de sare, piper si cimbru. Foile de varza se umplu si se ruleaza cu acest amestec.


Intr-o cratita mai larga, unsa cu putin ulei, se toaca putina varza murata si se aseaza un strat subtire. Se pun sarmalele, una cate una, intercaland cu cate o bucatica de carne afumata si cu cate un carnat. Sarmalele se acopera cu un alt strat subtire de varza taiata marunt si se adauga zeama de la varza murata (daca nu este prea sarata si prea acra) sau apa. Se acopera vazul cu folie de aluminiu sau cu un capac si se da la foc mediu, iar dupa ce a inceput sa fiarba, se lasa focul la minim.


Se fierb asa cam 2 ore, adaugand atunci cand este nevoie apa si miscand cratita stanga-dreapta pentru a nu se lipi varza de pe fundul cratitei. Se amesteca 2-3 linguri de bulion cu putina apa si se toarna deasupra sarmalelor (sau o jumatate de cana de suc de rosii). Se mai lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, inca 30 min., apoi se opreste focul.


Se servesc cu mamaliguta calda, ardei iute si putina smantana/iaurt. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

24.12.2011, 21:56

bune bune

alinutzika 1

29.12.2011, 15:21

vreau si eu o sarmaluta!

babi5 1

22.08.2013, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat