Tort masinuta

de Silvioara in Torturi, 2 Dec 2011 | 3156 vizualizari

 

Primul tort in forma de masinuta, facut pentru onomastica baietelului meu. La multi ani, Andreiucul mamei!

 

INGREDIENTE

  • Blat de pandispan (Un chec preparat de fiecare dupa placere si stiinta)
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 + 1 linguri faina cernuta impreuna cu 1 praf copt
  • arome (coaja lamaie, porocala, vanilie)
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 150 gr. zahar
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 1 pachet unt moale, la temperatura camerei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

Blatul se prepara ca la pandispan. Se bat spuma tare albusurile, se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca usor cu uleiul si aromele. Se pune crema de galbenusuri peste albuse, se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Se coace in tava dreptunghiulara, de dimensiuni mai mici si mai adanca.


Crema: Pe baie de abur se amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul pana se ingroasa putin, se ia de pe foc si se adauga coaja si sucul de portocala. Cand s-a racit la temperatura camerei, se amesteca cu untul moale.


Blatul se taie in doua sau in trei (de preferat o tava mica; eu am avut o tava mai marisoara, asa ca l-am taiat in doua), se insiropeaza, se unge cu crema, la mijlocul blatului se aseaza jumatatea de chec cu partea mai lata jos si cea mai ingusta sus (se masoara checul in functie de latimea blatului de jos si se taie atat cat este nevoie din el). Eu am sectionat checul pe jumatate, l-am insiropat si pe el si l-am uns cu crema.


Se unge tot tortul cu unt frecat cu zahar pudra (sau crema daca faceti o cantitate dubla de crema) si se mai retuseaza pana capata forma de masinuta, se imbraca in pasta de zahar si ... liber la imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Cris2711 1

02.12.2011, 23:55

MIUTA 1

05.12.2011, 14:18

La multi ani fiului tau!
Tortul arata super bine

diaconta 1

06.12.2011, 10:20

La multi ani puiutului tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta