Macheta Opel

de bucatarimcudiana in Torturi, 3 Apr 2012 | 3185 vizualizari

 

Dragilor, fac teste pentru tortul de ziua baietelului meu, care in curand va implini 3 ani.
In primul rand vreau sa verific daca ne va lasa sa mancam din tort, iar apoi testez glazura pe care nu am mai realizat-o pana acum

 

INGREDIENTE

  • Pt.baza:
  • am folosit compozitie pentru salam de biscuiti
  • Pt.glazura:
  • caramele marshmallows cam 200 gr.
  • 1 ling apa
  • zahar pudra cam 400 gr
  • ulei pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macheta Opel:

Mai intai am pregatit baza, trebuia sa fac ceva rapid, (fiind pentru test), am decis sa fac salam de biscuiti, care se face simplu si rapid, se gasesc o multime de retete pe blogosfera culinara. Le-am modelat in functie de imaginatie si talent (trebuie sa recunosc ca la talent nu stau prea bine :) ). Compozitia modelata sub forma de masinute si trenulet am pus-o la frigider.


Am continuat cu glazura , sau fondantul, ii spuneti cum vreti voi. Caramelele, cu o lingura de apa le-am pus in microunde cam 1 min., (in functie de puterea cuptorului timpul poate varia), se tin pana isi dubleaza volumul, atentie ca vasul sa fie suficient de mare. Se scot caramelele topite si se amesteca cu zaharul pudra, care se pune treptat, se amesteca repede. energic, sa se obtina o compozitie omogena, usor de lucrat care sa nu se lipeasca de maini. Fondantul obtinut se coloreaza in fuctie de preferinte. Se intinte cu sucitorul cat mai subtire, la intins folosim ulei sau unt topit.


Acoperim machetele sau tortul, se pot face foarte bine si figurine, sau flori in functie de preferinte.

 

TIPS-URI

1

zaharul pudra trebuie cernut sa fie cat mai fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Macheta Opel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

bucatarimcudiana 1

04.04.2012, 17:51

multumesc rocsi

cocolina 1

21.04.2012, 20:39

arata super frumos

bucatarimcudiana 1

21.04.2012, 23:17

cocolina multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta