Macheta Opel

de bucatarimcudiana in Torturi, 3 Apr 2012 | 2410 vizualizari

 

Dragilor, fac teste pentru tortul de ziua baietelului meu, care in curand va implini 3 ani.
In primul rand vreau sa verific daca ne va lasa sa mancam din tort, iar apoi testez glazura pe care nu am mai realizat-o pana acum

 

INGREDIENTE

  • Pt.baza:
  • am folosit compozitie pentru salam de biscuiti
  • Pt.glazura:
  • caramele marshmallows cam 200 gr.
  • 1 ling apa
  • zahar pudra cam 400 gr
  • ulei pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macheta Opel:

Mai intai am pregatit baza, trebuia sa fac ceva rapid, (fiind pentru test), am decis sa fac salam de biscuiti, care se face simplu si rapid, se gasesc o multime de retete pe blogosfera culinara. Le-am modelat in functie de imaginatie si talent (trebuie sa recunosc ca la talent nu stau prea bine :) ). Compozitia modelata sub forma de masinute si trenulet am pus-o la frigider.

Am continuat cu glazura , sau fondantul, ii spuneti cum vreti voi. Caramelele, cu o lingura de apa le-am pus in microunde cam 1 min., (in functie de puterea cuptorului timpul poate varia), se tin pana isi dubleaza volumul, atentie ca vasul sa fie suficient de mare. Se scot caramelele topite si se amesteca cu zaharul pudra, care se pune treptat, se amesteca repede. energic, sa se obtina o compozitie omogena, usor de lucrat care sa nu se lipeasca de maini. Fondantul obtinut se coloreaza in fuctie de preferinte. Se intinte  cu sucitorul cat mai subtire, la intins folosim ulei sau unt topit.

Acoperim machetele sau tortul, se pot face foarte bine si figurine, sau flori in functie de preferinte.

 

TIPS-URI

1

zaharul pudra trebuie cernut sa fie cat mai fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Macheta Opel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Macheta Opel-0
Macheta Opel-1
Macheta Opel-2

COMENTARII (28)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

04.04.2012, 17:51

multumesc rocsi

cocolina

cocolina 1

21.04.2012, 20:39

arata super frumos

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

21.04.2012, 23:17

cocolina multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05