Tort cu nuci,alune si crema de castane

de diaconta in Torturi, 25 Sep 2010 | 5911 vizualizari

 

Pentru ca e Sarbatoarea Castanelor in orasul meu,mi-am propus sa fac un dulce cu castane.

 

INGREDIENTE

  • oua
  • zahar
  • faina
  • piure de castane
  • alune
  • miez de nuca
  • cacao
  • frisca
  • ciocolata
  • praf de copt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci,alune si crema de castane:

Pentru blat:



  • 6 oua

  • 7 linguri zahar

  • 2 linguri cacao

  • 4 linguri faina

  • 1 praf de copt

  • 150 gr alune si nuci


Miezul de nuca si alunele se prajesc,apoi se macina.


Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa si se adauga pe rand zaharul.


Cand am obtinut o spuma stralucitoare,incorporam pe rand galbenusurile.


Adaugam faina,praful de copt cacaua,alunele si nucile,amestecand usor cu lingura ca sa nu se lase albusurile.


Compozitia astfel obtinuta,se pune intr-o forma de tort tapetata si se da la cuptor 35 minute.


Crema de castane:



  • 250 gr unt

  • 1 borcan piure de castane indulcit

  • alune


Se amesteca untul foarte bine si se adauga piureul de castane cate-o lingura.


Am pus si cateva alune in aceasta crema.


Crema de ciocolata:



  • 250 gr ciocolata cu lapte

  • 200 ml frisca lichida


Ciocolata se rupe bucati si se pune pe foc impreuna cu frisca.Frisca trebuie doar incalzita,nu trebuie sa fiarba.Se ia de pe foc si se amesteca bine pana cand se topeste toata ciocolata.


Se pune la frigider pentru 1 ora si apoi se bate cu mixerul pana cand se obtine o spuma.


Blatul se taie in trei si se insiropeaza.


Se pune prima foaie un rand de crema de castane si unul de crema de ciocolata.


Se pune a doua foaie si in continuare cele doua creme.


Din crema de ciocolata am pastrat putina pentru a acoperi tortul.


Am ornat cu nuci,alune si frisca.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci,alune si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diaconta 1

02.02.2014, 21:37

Gabriela am mai multe creme cu castane,imi place mult

babi5 1

15.12.2014, 07:07

diaconta 1

15.12.2014, 08:49

Multumesc Mala demult n-a mai trecut cineva pe la reteta asta,chiar si eu uitasem de ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel