Tort "Kodrit Kadir"

de Geanina87 in Torturi, 26 Iun 2013 | 50236 vizualizari

 

By Sabina... pe care o imbratisez cu drag pentru aceasta minunata reteta >:D< Pot sa va spun ce e cel mai simplu tort facut de mine. Blatul insiropat, crema de zahar ars si caramelul se imbina intr-o armonie perfecta care da un gust extraordinar de bun si racoritor. Merita incercat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 esenta rom

Crema de zahar ars:

  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 esenta rom
  • 200 g zahar

Caramel:

  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Kodrit Kadir":

Blat: Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte.

Crema de zahar ars: Mixam zaharul( si zaharul vanilat) cu ouale, peste care adaugam laptele si esenta de rom.

Caramelul: Intr-un alt vas caramelizam cele 5 linguri de zahar si lasam sa se racoreasca, apoi peste, punem compozitia pentru crema de zahar ars, iar la final adaugam compozitia pentru blat.Aceasta din urma, se va ridica la suprafata. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 160° si se lasa pentru 40-45 minute.Recomand testul scobitorii :) .Lasam tortul sa se raceasca bine( nu ca mine :))  ), dupa care il rasturnam pe un platou. E absolut delicios cand e rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kodrit Kadir"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie