Harisi

de Silvioara in Prajituri, 22 Aug 2011 | 3729 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aceasta prajitura (arabeasca) pe care o faceam des cand era fata mea micuta. Se poate da copiilor de la varsta de 1 an.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare cu gris
  • 1 cutie mare cu iaurt simplu (400gr.)
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Prajitura se prepara astfel: toate ingredientele de mai sus se amesteca bine intr-un castron, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la macerat la loc caldut aprox. 30 min. Se unge o tava cu unt/ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru inca 30 de min.


Intre timp se prepara un sirop dintr-un pahar de zahar, un pahar de apa si zeama de la o jumatate de lamaie.


Cand este coapta, prajitura se scoate din cuptor, se taie imediat patrate si se toarna siropul peste ea.


Se serveste dupa ce s-a racit si siropul de zahar a fost bine absorbit. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

DIANA B 1

24.08.2011, 13:53

Aaaaaaaaaaaaaaaa , i-ai adaugat siropel sa se-nmoaieeeeeeee , am facut si eu , dar ... a trebuit rectificata

susu 1

24.08.2011, 14:25

pare interesanta, am salvat-o. am facut atatea prajituri ca acum caut ceva mai special

Silvioara 1

25.08.2011, 12:57

Onesta, siropul din reteta era cu 3 pahare zahar la 1 pahar si jum. de apa. Mi s-a parut mult prea lesinat, asa ca am modificat cantitatile. Iese foarte bine asa. Secretul este sa lasi compozitia la macerat 30 min. si sa-i adaugi siropul dupa ce s-a copt, sa astepti sa se absoarba bine si asa iese pufoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase