Harisi

de Silvioara in Prajituri, 22 Aug 2011 | 3841 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aceasta prajitura (arabeasca) pe care o faceam des cand era fata mea micuta. Se poate da copiilor de la varsta de 1 an.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare cu gris
  • 1 cutie mare cu iaurt simplu (400gr.)
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Prajitura se prepara astfel: toate ingredientele de mai sus se amesteca bine intr-un castron, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la macerat la loc caldut aprox. 30 min. Se unge o tava cu unt/ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru inca 30 de min.


Intre timp se prepara un sirop dintr-un pahar de zahar, un pahar de apa si zeama de la o jumatate de lamaie.


Cand este coapta, prajitura se scoate din cuptor, se taie imediat patrate si se toarna siropul peste ea.


Se serveste dupa ce s-a racit si siropul de zahar a fost bine absorbit. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

DIANA B 1

24.08.2011, 13:53

Aaaaaaaaaaaaaaaa , i-ai adaugat siropel sa se-nmoaieeeeeeee , am facut si eu , dar ... a trebuit rectificata

susu 1

24.08.2011, 14:25

pare interesanta, am salvat-o. am facut atatea prajituri ca acum caut ceva mai special

Silvioara 1

25.08.2011, 12:57

Onesta, siropul din reteta era cu 3 pahare zahar la 1 pahar si jum. de apa. Mi s-a parut mult prea lesinat, asa ca am modificat cantitatile. Iese foarte bine asa. Secretul este sa lasi compozitia la macerat 30 min. si sa-i adaugi siropul dupa ce s-a copt, sa astepti sa se absoarba bine si asa iese pufoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac