Chec cu lamaie si mure

de T I M E A in Prajituri, 22 Iul 2014 | 2280 vizualizari

 

Combinatia de lamaie cu afine stiam ca e dementiala, dar trebuia sa comsum si murele congelate ca prea s-au saturat sa stea acolo la rece. Nu cred ca e nevoie sa va mai zic ca am facut un chec bun, dulce acrisor care nu sta prea mult pe farfurie. :)

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • coaja de la o lamaie potrivita ca marime
  • zeama de la o lamaie
  • 320 gr mure
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • Glazura:
  • 10 lingurite zagar pudra
  • 4 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mure:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul pana se deschid la culoare.


Adaugam untul topit, apoi coaja si sucul de lamaie si mixam dupa fiecare.


La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt.


Ungem o tava de chec (cea foloita de mine are 30/11 cm) cu unt si punem jumatate din copozitia de mai sus.


Asezam jumatate din mure apoi punem restul de aluat si restul de mure.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam checul (in cazul meu pt ca am folosit o tava cu model) sau scoatem pe un platou.


Pentru glazura amestecam intr-un bol zaharul pudra cu sucul de lamaie si cu o lingurita punem glazura obtinuta peste chec.


Dupa ce s-a intarit glazura, feliem si servim!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa folositi zmeura, afine sau mure, congelate sau proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

T I M E A 1

24.07.2014, 18:52

ma bucur ca va place

Dya Daniela Andrei 1

10.08.2014, 21:36

Minunat!

Rahela Velicu 1

15.02.2016, 12:34

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii