Semilune cu crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 13 Aug 2012 | 2027 vizualizari

 

Daca tot s-au intors bucatarasii de la Sibiu si mai nimeni nu le ofera nimic de papica, eu m-am gandit sa ii indulcesc asa de bun venit.Asa ca dragii mei poftiti cu incredere la un fursec umplut si cine doreste si o cafea ii pregatesc.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr untura
  • 100 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 300-320 gr faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • crema de ciocolata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu crema de ciocolata:

Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam untura de la temperatura camerei si batem cu mixerul in continuare. Incorporam smantana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si vanilia. La urma punem faina in ploaie, iar cand aluatul devine mai tare il framantam cu mana.

Il asezam intr-o folie si il dam 20 de minute la frigider.


Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt. Rupem cate o bucatica de aluat, formam intre maini o biluta, apoi o aplatizam sa obtinem un rotund. Pe o margine punem crema de ciocolata cu ajutorul unei lingurite , iar cu cealalta jumatate acoperim crema. Asa procedam pana terminam tot aluatul.


Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Le lasam in cuptor pana se rumenesc putin. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.


Reci le asezam intr-o cutie ce se inchide ermetic si le lasam pana a 2 a zi cand se vor fragezi. Le pudram cu zahar si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Rocsi 1

14.08.2012, 23:41

Mamaie

Lau 1

19.08.2012, 16:37

bune

Rocsi 1

19.08.2012, 18:04

Lau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt