Prajitura rasturnata cu nectarine si biscuiti

de simona72 in Prajituri, 24 Aug 2014 | 1279 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost Timeea...multumesc!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura unt moale pt uns tava
  • 70 gr martipan (de la Lidl am avut eu)
  • 120 gr biscuiti simpli
  • 1 paharel lichior de oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 gr nectarine
  • pt aluat:
  • 130 gr unt moale (82% grasime)
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 8 linguri lapte
  • 3 linguri gris
  • 250 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu nectarine si biscuiti:

Pentru aceasta prajitura am folosit o tava de 23/33 cm cu marginile inalte.


Se unge bine tava cu unt moale. Nectarinele se taie cubulete. Martipanul se marunteste in robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, se adauga biscuitii simpli si se maruntesc si acestia, dar nu foarte marunt. Se ameste martipanul cu biscuiti, se pun in tava unsa cu unt, se distribuie uniform in tava, se presara deasupra lichiorul de oua, peste biscuiti punem nectarinele taiate cubulete, peste nectarine un zahar vanilat si inca 2 linguri de zahar.


Pentru aluat: mixam untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare. Adaugam laptele si grisul si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la celelalte. Se amesteca la viteza mica, sa nu umplem bucataria de faina, apoi la viteza mare, pana faina s-a incorporat cu celelate. Aluatul are consistenta unei creme groase, asa ca o punem cu lingura peste nectarine si o intindem cu dosul unei linguri. dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, lasam sa se racoreasca cateva minute, asezam o tava deasupra si rasturnam prajitura calda. Va iesii perfect din tava fara sa se lipeasca...Lasati sa se raceasca, portionati si serviti.


Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

se pot folosii orice fel de fructe

2

martipanul poate fi inlocuit cu nuca, alune, migdale...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu nectarine si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

26.08.2014, 14:46

Rocsi 1

26.08.2014, 19:28

Mmmmm

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine