Supa de gaina cu zdrente

de Silvioara in Supe, 11 Sep 2011 | 3101 vizualizari

 

Stiti vorba "gaina batrana face ciorba buna"... dar si cat fierbi la ea...

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o jumatate de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ou + 2 linguri cu faina
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu zdrente:

Pentru prepararea supei procedam astfel:


Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele fierte.


Carnea si legumele se scot cu spumarul din supa. Din carnea de gaina se poate prepara un ostropel cu usturoi mult.


Se bate cu furculita un ou intreg pana la omogenizare si se pun treptat cele doua linguri cu faina, amestecand usor cu o lingura pana se obtine un aluat mai gros ca cel de clatite (ca o crema subtire). Se ia cu o lingura si se toarna in supa in fir subtire sau se fac galuste micute.


Se mai lasa la foc mic 10-15 minute, se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se opreste focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu zdrente" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

12.09.2011, 17:20

ce gustoasa este mmm

adry88 1

12.09.2011, 21:11

buna ciorbita

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:11

buna supica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu rosii si galusti de branza