Supa de gaina cu zdrente

de Silvioara in Supe, 11 Sep 2011 | 3350 vizualizari

 

Stiti vorba "gaina batrana face ciorba buna"... dar si cat fierbi la ea...

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o jumatate de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ou + 2 linguri cu faina
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu zdrente:

Pentru prepararea supei procedam astfel:


Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele fierte.


Carnea si legumele se scot cu spumarul din supa. Din carnea de gaina se poate prepara un ostropel cu usturoi mult.


Se bate cu furculita un ou intreg pana la omogenizare si se pun treptat cele doua linguri cu faina, amestecand usor cu o lingura pana se obtine un aluat mai gros ca cel de clatite (ca o crema subtire). Se ia cu o lingura si se toarna in supa in fir subtire sau se fac galuste micute.


Se mai lasa la foc mic 10-15 minute, se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se opreste focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu zdrente" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

12.09.2011, 17:20

ce gustoasa este mmm

adry88 1

12.09.2011, 21:11

buna ciorbita

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:11

buna supica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui