Tort de mere

de Silvioara in Torturi, 8 Oct 2011 | 8138 vizualizari

 

Este o prajitura cu mere, cu aluat fraged ca de pandispan, care se poate coace in tava sau in forma de tort. Umplutura de mere se poate inlocui foarte bine si cu branza.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 gr iaurt simplu
  • 1 praf de copt
  • mirodenii (coaja de lamaie, vanilie)
  • 2 cani cu faina cernuta.

Umplutura:

  • 1 kg de mere rase calite pe foc mic cu 5 linguri zahar, pana scade zeama.
  • La sfarsit se pune o lingurita de scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu faina in plus.

Intr-o tava tapetata se toarna jumatate din aluat si se da la cuptor la foc mediu pana se intareste putin deasupra. Atentie! Nu se coace de tot, pana se face aurie, ci doar pana se intareste aluatul deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se uniformizeaza deasupra primei foi umplutura de mere si se toarna si cealalta parte de aluat, intinzand usor cu o lingura spre margini. Atentie! Umplutura de mere nu trebuie sa fie zemoasa, prea multa zeama inmoaie blatul de dedesubt si-l face sa para necopt. De asemenea, umplutura nu va fi fierbinte, ci racita la temperatura camerei.

 Se da din nou la cuptor, tot la foc moderat, pe cantul din mijloc al cuptorului. Cand s-a copt frumos deasupra, se opreste focul, se mai lasa in cuptor 2-3 minute si se scoate.

 Se lasa la racit, se scoate din tava, se taie si se pudreaza bine cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata