File de pangasius pane

de Silvioara in Pangasius, 24 Feb 2012 | 6419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de file Pangasius congelat (aprox. 4 buc)
  • 3 oua + 3 linguri faina
  • 5-6 linguri faina separat intr-o farfurie
  • sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 400 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pangasius pane:

Pestele se decongeleaza bine si se portioneaza. Punga mea a avut 4 buc. file pe care le-am taiat in doua si le-am lasat sa se scurga bine de apa rezultata prin decongelare. 

Intr-o farfurie adanca se dezleaga usor 3 oua, se adauga cele 3 linguri de faina si se amesteca pana la omogenizare. Fiecare bucata de peste se sareaza putin, se da prin faina si apoi prin amestecul de ou

Se prajeste in ulei la foc moale. Daca focul este prea iute, riscati sa se rumeneasca crusta de ou, iar pestele sa ramana crud in interior. Separat am facut un sos de smantana cu usturoi: 4-5 catei de usturoi curatati si pisati cu putina sare se amesteca cu o cutie de 400 gr. de smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

File de pangasius pane-0
File de pangasius pane-1
File de pangasius pane-2

COMENTARII (10)

Silvioara

Silvioara 1

25.02.2012, 18:38

Multumesc, doamnelor! Va pup!

bliss

bliss 1

29.02.2012, 11:39

eu il dau prin faina, ou - in care am pus sare si un mix de piper: alb, verde, negru, rosu - imi place mult; si dupa aia il dau prin pesmet.
am ajuns la concluzia ca "pane" este reteta optima pt prepararea acestui peste..

Silvioara

Silvioara 1

29.02.2012, 13:19

Asa este, bliss. Multumesc pt. ideea cu mixul depiper, numai ca, avand doi copilasi mici, ma feresc de condimentele iuti... Pup.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!