Alexandra Elena

1

Bucataras
incepator

Toplita

Bucataras din 24.04.2012

RETETE50
PRIETENI119
Retete / Dulciuri

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 10 Mai 2014

Dulceata de capsuni reteta Curatam capsunele, le spalam, daca sunt mari le taiem in doua, daca sunt mai micute le putem lasa intregi. Intr-o cratita se pune un strat de zahar, unul de capsune, dupa e se zdrobesc putin se adauga alt strat, procedam asa pana cand terminam capsunele. Se fierbe la...

Baigli cu mac si nuca

In Prajituri la 27 Apr 2014

Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute. Pentru aluat: punem intr-un bol faina cu zaharul, praful de sare, maiaua, smantana, adaugam...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 18 Ian 2014

   Spalam merele, le decojim si le taiem cubulete. Tava se unge cu ulei si se intinde zaharul, uniform, pe toata suprafata, punem cateva nuci tocate, in tava, adaugam merele si le punem in cuptorul incalzit, 15 minute.    Separam ouale, galebusurile se freaca cu cele 6...

Biscuiti spritati

In Dulciuri la 26 Dec 2013

 Amestecam faina cu praful de corp si zaharul, adaugam untura, ouale, aromele si framantam aluatul, trebuie sa fie moale , dar nelipicios. Fixam formele speciale pentru biscuiti pe masina de tocat si facem biscuitii, de diferite forme si marimi. Asezam biscuitii pe hartie de copt si...

Batoane BOUNTY

In Dulciuri la 26 Dec 2013

 Batem albusurile ,cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva, adaugam nuca de cocos si omogenizam compozitia. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Se taie...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 22 Oct 2013

Mai intai punem laptele la fiert, intretimp spalam orezul. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam orezul si zaharul vanilat, lasam pe foc pana cand e fiert orezul. Adaugam zaharul inainte sa luam de pe foc orezul. Se serveste cu dulceata.

Gogosi cu iaurt

In Prajituri la 30 Iun 2013

Batem ouale, intregi, cu zaharul si praful de sare. Dizolvam praful de copt in iaurt si amestecam cu ouale, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanile si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie mai groasa. Punem uleiul sau untura la incins, cu o lingura luam aluat si il punem in...

Tort cu frisca si piscoturi

In Torturi la 24 Iun 2013

Punem apa la fiert, adaugam zahar( dupa gust) si lasam pe foc sa dea cateva clocote, la final adaugam esenta. Pregatim frisca dupa instructiunile de pe ambalaj. Punem intr-o tava un rand de piscoturi, le insiropam bine, peste ele punem frisca si deasupra fructe, mai punem un strat de...

Piersici cu dulceata

In Prajituri la 3 Mai 2013

Frecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, bagam tava in cuptorul incalzit, 20-25 min la foc mediu. Dupa...

Prajitura cu nuci caramelizate

In Prajituri la 7 Apr 2013

Nucile caramelizate : se pune zaharul la topit, cand se topeste se adauga nucile intregi. Se amesteca si se ia vasul de pe foc. Am pus nucile in folie de aluminiu si le-am sfaramat cu sucitorul. Blat: Glbenusurile  se mixeaza cu 130 g zahar ~30 de minute. Se adauga apoi 4 linguri de apa...

Briose

In Prajituri la 2 Apr 2013

Galbenusurile se freaca spuma cu o cana de zahar, 100 ml de ulei si 100 ml de apa. Se adauga o cana si jumatate de faina in care am amestecat praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga albusurile batute spuma tare peste compozitia de galbenusuri, se amesteca de...

Tort cu frisca si zmeura

In Torturi la 2 Apr 2013

Pentru blat , albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se adauga galbenusurile, batem de 4-5 ori, se adauga faina amestecata cu cacaoa cernuta si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus de...

Prajitura "Ninsa"

In Prajituri la 20 Feb 2013

Blat: Se freaca  zaharul cu oul si untul, se adauga mierea, faina, stingem bicarbonatul in lapte si il adaugam compozitiei. Amestecam pana cand se omogenizeaza, daca e prea tare se mai poate adauga lapte, daca e prea moale se poate adauga putina faina. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie...

Amandina

In Dulciuri la 20 Feb 2013

Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se...

Salata de fructe

In Dulciuri la 22 Noi 2012

Spalam fructele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-un vas si adaugam compotul, cateva nuci tocate, cateva stafide, esenta de rom, siropul din compot. Se tine la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Se orneaza cu frisca si zmeura.

Prajitura Semiluna

In Prajituri la 10 Noi 2012

  Se freaca untul, la temperatura camerei, cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa, se separa galbenusurile de albusuri, se adauga cate un galbenus, in timp ce amestecam, nu amestecam prea mult deorece se poate taia crema. Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin tari, se...

Clatite cu miere si nuci

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Se bat ouale cu un pic de sare, se adauga laptele, niste apa minerala, uleiul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca pana cand se omogenizeaza si se adauga faina in ploaie pana cand compozitia este asemanatoare ca a unei smantani, mai subtiri. Intr.o tigaie de teflon, unsa cu ulei se...

Tort cu mere caramelizate

In Torturi la 13 Oct 2012

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min). Intre timp pregatim pandispanul....

Prajitura cu mere

In Prajituri la 6 Oct 2012

  Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune umplutura cu mere.   Pt umplutura:  se curata merele, le razalim. Merele razalite se pun...

Tort cu crema de unt, cafea si nuca

In Torturi la 6 Oct 2012

Se separa ouale, batem albusurile cu un pic de sare, adaugam zaharul si mixam albusurile pana cand devin o spuma tare. Separat adaugam uleiul, treptat, peste galbenusuri. Incorporam galbenusurile cu albusurile si adaugam in ploaie faina, amestecam usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza. Se...

Prajitura de post

In Prajituri la 28 Sep 2012

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune zaharul, cacaoa, biscuitii, stafidele, se toarna uleiul, adaugam apa sau lapte(eu am folosit lapte, dar asa nu mai e de post) la final adaugam gemul, eu am folosit de corcoduse, dar e buna si cu gem de prune. Se toarna compozitia in tava tapetata si o...

Bilute cu nuca de cocos

In Dulciuri la 23 Sep 2012

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti....

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 23 Sep 2012

Salam de biscuiti reteta    Se fierbe laptele cu vanilia, dupa care se adauga biscuitii (rupti). Se scot biscuitii intr.un castron si se amesteca cu nuca taiata fin si stafidele.    Separat se freaca untul cu zaharul si cacao pe baie de aburi pana devine o crema bine...

Dulcineea

In Prajituri la 23 Sep 2012

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.      Crema: se fierbe...

Prajitura cu urda

In Prajituri la 24 Iul 2012

Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele, si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 2 foi, intre ele se pune umplutura cu urda Pt umplutura: Se paseaza urda cu zaharul, se bat 2 albusuri spuma si se adauga compozitiei de urda, se adauga...

Orez cu lapte si stafide

In Dulciuri la 23 Iul 2012

Se pune laptele cu zaharul si bucati de coaja de lamaie la fiert, se lasa sa dea in fiert si se pune orezul spalat bine. Se lasa sa fiarba, la foc mic, 25-30 de minute. Dupa ce a fiert orezul se scoate coaja de lamaie, se pune esenta de vailie si se lasa acoperit 10 minute. Pentru sos: se...

Prajitura Kati

In Prajituri la 25 Apr 2012

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte. Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc). O foaie se faramiteaza bine, se...

Foi de napolitane cu crema de cafea

In Prajituri la 25 Apr 2012

Se freaca untul cu zagarul, galbenusurile. cafea si cacaoa pana se obtine o crema tare (nu se fierbe). Cu aceasta crema se ung foile si se preseaza apoi cu o greutate. Stratul de crema poate fi mai gros sau mai subtire, dupa preferinta. Se taie dupa cateva ore in forma de batoane, romburi sau...

Rulada de ciocolata

In Prajituri la 25 Apr 2012

  Pentru coicolata neagra: se fierbe siropul: 50 g apa, 200 g zahar, se adauga esenta de rom. Se ia deoparte si se pune cacao, o jumatate de pachet de unt si 250 g lapte praf.   Pentru ciocolata alba: se fierbe siropul: 45 g apa, 150 g zagar, esenta de migdale. Se ia deoparte si se...

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 10.05.2014

Paste cu broccoli

publicat la 10.05.2014

Dulceata de capsuni reteta

publicat la 09.05.2014

Spanac cu oua ochiuri

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]