Prajitura "Ninsa"

de Alexandra Elena in Prajituri, 20 Feb 2013 | 5127 vizualizari

 

O prajitura din caietul cu retete al mamei, la noi dispare repede aceasta prajitura de pe platou...motivul? va las sa descoperiti:)

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri miere topita
  • 150 ml lapte
  • 1 vf cutit bicarbonat

Glazura:

  • 200 g unt/margarina
  • 250 g zahar praf
  • 25 g cacao
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom, dupa gust

Decor:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ninsa":

Blat: Se freaca  zaharul cu oul si untul, se adauga mierea, faina, stingem bicarbonatul in lapte si il adaugam compozitiei. Amestecam pana cand se omogenizeaza, daca e prea tare se mai poate adauga lapte, daca e prea moale se poate adauga putina faina. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana cand se rumeneste, testam cu scobitoarea.

Glazura: Se topeste untul, la foc mic,  se adauga celelalte ingrediente, amestecam pana cand se obtine un amestec omogen.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in cubulete. Cubuletele se dau prin glazura si se tavalesc prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ninsa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

jolygina 1

21.02.2013, 03:13

daniela_angelica 1

24.06.2013, 15:11

Prajitura asta mereu o facea bunica super

Alexandra Elena 1

24.06.2013, 16:38

e foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris, cocos si cirese