Prajitura Kati

de Alexandra Elena in Prajituri, 25 Apr 2012 | 29499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 150 g margarina(untura)
  • 3 galbenusuri
  • 1praf de copt
  • lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem de prune(caise)
  • 150 g zahar farin
  • 150 g unt/margarina
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte.

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc).

O foaie se faramiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zagarul farin, gemul, cacaoa, untul/margarina, esenta de rom, dupa gust.Se amesteca si se obtine o crema.

Se umplu cele 2 foi.Deasupra se pun cele 3 albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Msclaudish 1

26.04.2012, 21:07

foarte buna are gust ca, compozitia de la eugenie dar nu mia iesit compozitia care se pune deasupra cu albus de ou la baie mari,in rest este foarte buna!

Teo 1

26.04.2012, 23:59

este grozava, eu am acesta reteta de la o ardeleanca!

Alexandra Elena 1

11.10.2012, 22:41

la glazura se adauga si 3-4 linguri de zahar.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!