Bilute cu nuca de cocos

de Alexandra Elena in Dulciuri, 23 Sep 2012 | 5335 vizualizari

 

Un "altfel" de rafaello, dar la fel de delicioase...dispar intr.o clipita de pe farfurie, nu e de mirare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet nuca de cocos
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g margarina/ unt
  • biscuiti macinati(~ 1/4 kg)
  • o foaie de napolitana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta: vanilie, migdale, rom
  • 2 linguri cacao
  • migdale, alune, stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca de cocos:

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti.


Pentru compozitia "alba": adaugam esenta de vanilie si esenta de migdale si incepem sa facem bilute ,in mijlocul lor punem alune/stafide/migdale. Dupa ce le dam forma rotunda le dam prin nuca de cocos.


Pentru compozitia "negra": adaugam celorlalte ingrediente, 2 linguri de cacao si esenta de rom, facem bilute in mijlocul carora putem pune stafide, si le tavalim prin nuca de cocos.


Le pun in frigider.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am cantarit cantitatea de nuca de cocos si biscuiti, le pun mereu la ochi.

2

Daca iese prea tare compozitia se poate adauga putin lapte, sau se poate pune mai mult unt, in functie de ce cantitate de biscuiti folositi.

3

Stafidele le-am hidratat in apa cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:34

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:39

eduard, daca fac eu vrei? Reteta trebuie incercata

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 16:36

multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert "Bulgarasi" de cacao