Bilute cu nuca de cocos

de Alexandra Elena in Dulciuri, 23 Sep 2012 | 9166 vizualizari

 

Un "altfel" de rafaello, dar la fel de delicioase...dispar intr.o clipita de pe farfurie, nu e de mirare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet nuca de cocos
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g margarina/ unt
  • biscuiti macinati(~ 1/4 kg)
  • o foaie de napolitana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta: vanilie, migdale, rom
  • 2 linguri cacao
  • migdale, alune, stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca de cocos:

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti.

Pentru compozitia "alba": adaugam esenta de vanilie si esenta de migdale si incepem sa facem bilute ,in mijlocul lor punem alune/stafide/migdale. Dupa ce le dam forma rotunda le dam prin nuca de cocos.

Pentru compozitia "negra": adaugam celorlalte ingrediente, 2 linguri de cacao si esenta de rom, facem bilute in mijlocul carora putem pune stafide, si le tavalim prin nuca de cocos.

Le pun in frigider.

TIPS-URI

1

Eu nu am cantarit cantitatea de nuca de cocos si biscuiti, le pun mereu la ochi.

2

Daca iese prea tare compozitia se poate adauga putin lapte, sau se poate pune mai mult unt, in functie de ce cantitate de biscuiti folositi.

3

Stafidele le-am hidratat in apa cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:34

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:39

eduard, daca fac eu vrei? Reteta trebuie incercata

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 16:36

multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bombe de biscuiti