Placinta melc cu branza de vaci

de Bucataras Medi in Dulciuri, 31 Oct 2016 | 7202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 65 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 75 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa zahar
  • un varf cutit sare
  • 700 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura
  • 700 g branza de vaci
  • 3 linguri rase cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru infainat masa de lucru
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta melc cu branza de vaci:

Aluatul l-am facut la masina .

Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare.

In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura:

branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,sarea,coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Cand programul de framantare ia sfarsit ,scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr.un vas.

Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut,la cald, pentru circa 40 min.( pana cand acesta isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa de lucru infainata,il intindem cu sucitorul ,apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati cat de cat egale.

Intindem cu sucitorul  fiecare bucata de aluat in parte ,sub forma rotunda.

Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.

#Impartim (ochiometric)umplutura in 7 parti.

Rulam fiecare foaie de aluat in parte .

Fiecarui rulou ii dam forma de melc.

Preincalzim cuptorul.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava(unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central.

Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.

Ungem cu ou.

Dam la cuptor,la foc mediu pentru circa 45 min.

Scoatem tava din cuptir,lasam sa se racoreasca si.....pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt