Bilute cu nuca si lavanda

de Angelica in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 1194 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • -250 gr. biscuiti simpli
  • -200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
  • -150 gr. zahar
  • -100 gr. Rama mit Butter, la temeratura camerei
  • -2 linguri de cacao
  • -3 oua
  • -2 linguri rom esenta de rom
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -100 gr. nuca
  • -100 gr. stafide
  • -1/2 lingurita flori de lavanda
  • -cocos pentru tavalit bilutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca si lavanda:

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.


2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.


3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.


4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.


5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.


6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.


7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.


8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.


9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.


10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.


S-aveti pofta mare!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ina 1

23.12.2014, 22:50

Bravo, mă, urato! )

Panacris 1

28.12.2014, 12:50

Angelica 1

29.12.2014, 10:05

Fete mersi frumos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu Nutella si alune de padure