Bomboane cu Nutella si alune de padure

de Ela68 in Dulciuri, 25 Noi 2014 | 11866 vizualizari

 

Feriti linia, bomboane ingrasatoare :))

 

INGREDIENTE

  • 150 gr biscuiti de ciocolata ( Belvita )
  • 50 gr biscuiti de vanilie
  • 200 gr alune de padure prajite
  • 400 gr Nutella
  • 50 gr unt
  • 1 varf cutit sare
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata alba
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu Nutella si alune de padure:

1. Macinam separat alunele si biscuitii in robot si le punem intr-un castron.


2. Adaugam Nutella, praful de sare, untul topit si lichiorul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.


3. Luam cate o lingura din compozitie si formam cu ajutorul mainilor sfere potrivite ca marime, introducand in centru o aluna. Le asezam pe un gratar, topim ciocolata la Bain-Marie si o picuram deasupra bomboanelor. Sa aveti grija sa puneti dedesubt o hartie de copt, sa aibe unde sa se curga surplusul de ciocolata . In mod normal, trebuia sa le scufund in ciocolata, insa mi s-a parut ca este prea putina, asa ca am preferat aceasta metoda. In al doilea rand, ciocolata trebuia sa fie mai fluida, sa se prelinga pe bombonica, dar n-am mai avut rabdare sa le bibilesc. Le lasam la rece pana ce s-a intarit bine glazura, apoi, putem orna cu ciocolata alba. Eu am preferat un model spiralat.


4. In sezonul rece se pot pastra la temperatura camerei, insa vara, recomand sa le pastrati in frigider.


 

TIPS-URI

1

in cazul in care pasta rezultata ramane faramicioasa si nu se leaga bine, mai puteti adauga putin unt topit sau ciocolata topita la Bain Marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu Nutella si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lia_ 1

27.11.2014, 22:03

grozave astfel de bomboane; voi face la vreo ocazie

Dya Daniela Andrei 1

11.12.2015, 08:57

Ela68 1

11.12.2015, 11:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute de biscuiti cu visine si cocos