Prajitura cu mousse de capsuni

de annemarry in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 5051 vizualizari

 

Pot spune ca este preferata mea, numai buna pentru acest sezon :)

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 150 gr)
  • Mousse capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • un plic gelatina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat: albusurile se separa de galbenusuri, se mixeaza tare cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Punem faina si praful de copt si bagam la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce il scoatem il lasam sa se raceasca bine si il taiem in 3.

Mousse de capsuni: capsunile le bagam la blender si le facem piure, peste ele punem zaharul si punem la foc mic pana se topeste zaharul. Gelatina o folosim conform instructiunilor de pe plic, apoi o turnam peste piureul de capsuni. Frisca o mixam bine de tot, apoi adaugam capsunile deasupra. Amestecam bine si dam putin la frigider.

Asamblare: punem o foaie de pandispan, peste un strat de mousse de capsuni, iar pandispan, peste mouse, si tot asa. Decoram cu capsuni :)

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone