Prajitura cu mousse de capsuni

de annemarry in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 4404 vizualizari

 

Pot spune ca este preferata mea, numai buna pentru acest sezon :)

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 150 gr)
  • Mousse capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • un plic gelatina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat: albusurile se separa de galbenusuri, se mixeaza tare cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Punem faina si praful de copt si bagam la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce il scoatem il lasam sa se raceasca bine si il taiem in 3.

Mousse de capsuni: capsunile le bagam la blender si le facem piure, peste ele punem zaharul si punem la foc mic pana se topeste zaharul. Gelatina o folosim conform instructiunilor de pe plic, apoi o turnam peste piureul de capsuni. Frisca o mixam bine de tot, apoi adaugam capsunile deasupra. Amestecam bine si dam putin la frigider.

Asamblare: punem o foaie de pandispan, peste un strat de mousse de capsuni, iar pandispan, peste mouse, si tot asa. Decoram cu capsuni :)

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine si capsuni