Prajitura cu mousse de capsuni

de annemarry in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 1946 vizualizari

 

Pot spune ca este preferata mea, numai buna pentru acest sezon :)

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 150 gr)
  • Mousse capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • un plic gelatina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat: albusurile se separa de galbenusuri, se mixeaza tare cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Punem faina si praful de copt si bagam la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce il scoatem il lasam sa se raceasca bine si il taiem in 3.


Mousse de capsuni: capsunile le bagam la blender si le facem piure, peste ele punem zaharul si punem la foc mic pana se topeste zaharul. Gelatina o folosim conform instructiunilor de pe plic, apoi o turnam peste piureul de capsuni. Frisca o mixam bine de tot, apoi adaugam capsunile deasupra. Amestecam bine si dam putin la frigider.


Asamblare: punem o foaie de pandispan, peste un strat de mousse de capsuni, iar pandispan, peste mouse, si tot asa. Decoram cu capsuni :)


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

24.05.2013, 22:28

Mmmm delicioasa

MotanLaOale 1

27.05.2013, 16:43

Alexandra Burz 1

15.01.2014, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda si capsuni