Cozonac cu rahat si stafide

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 4305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 oua+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 fiola esenta vanilie,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,
  • 500 g rahat,
  • 100 g stafide  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute.


Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,aromele,ouale si in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.


Am impartit aluatul in doua parti. Prima bucata am intins-o rotunda,am asezat pe ea bucatele de rahat si stafide inmuiate in apa sau rom si incepem sa pliem marginile,ca pentru placinta,formand o bila,pe care o punem intr-o oala rotunda,tapetata cu hartie de copt. A doua bucata o impartim din nou in doua parti egale,intindem doua foi de lungimea tavii,pentru cozonac. Asezam felii de rahat pe toata suprafata si presaram pe deasupra stafide.


Rulam foile si obtinem doua rulouri pe care le impletim . Asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cozonacii cu ou batut si ii lasam din nou la dospit cca 30 de minute,dupa care se coc in cuptorul preincalzit in jur de 50-60 de minute.


Obtinem 2 cozonaci,pufosi si aromati,care merg de minune seara langa un pahar de lapte cald.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gaby_gabytza 1

05.01.2012, 09:54

Buuun

mirela0911 1

05.01.2012, 14:47

ce fain arata!

ionela2682 1

05.01.2012, 19:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)