Chec cu vin Marsala

de Doralinda in Dulciuri, 15 Ian 2013 | 2011 vizualizari

 

Azi mi s-a terminat checul ptr cafeaua de dimineata si am zis sa incerc altul! Foarte bun si asta! Nu ca l-am facut eu.....:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr sirop:
  • 180 gr zahar
  • 100 ml suc de portocale proaspat
  • 100 ml suc de lamaie
  • Ptr chec:
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata ptr topit
  • 200 gr unt
  • 1 si jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita scortisoara praf
  • 200 ml vin marsala
  • putin unt topit ptr ungerea tavii
  • Ptr glazura:
  • 150 gr ciocolata ptr topit
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vin Marsala:

Siropul il preparam prin punerea la fiert a tuturor ingredientelor ptr cca 10 min, apoi lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam untul topit pana se albeste putin, apoi punem ouale pe rand unul cate unul, siropul facut, scortisoara si ciocolata topita in bain marie. Faina o avem deja amestecata cu praful de copt si punem cate putin in compozitie alternand cu vinul. Ungem tava cu unt, presaram cu putina faina si punem compozitia. Lasam cca 45 min la 180C (cuptorul sa fie deja preincalzit). Cand e gata, lasam checul sa se raceasca, il scoatem din forma si taiem felii. Topim ciocolata in bain marie impreuna cu smantana si mierea de albine. Punem glazura intr-un bol si servim checul turnand cu o lingurita din glazura. E un desert frumos ptr musafiri!

 

TIPS-URI

1

bineinteles, puteti sa nu puneti glazura daca nu doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vin Marsala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Doralinda 1

16.01.2013, 13:36

Ce sa gasesti rocsi?! Langa retetela tale, ale mele nu sunt nimc!!

Sim0na 1

17.01.2013, 21:36

Cred ca-i tare bun

Doralinda 1

17.01.2013, 22:02

Bun de tot!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Chec cu vanilie si ciocolata