Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 6 Oct 2012 | 2060 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • faina(~400 de g)
  • coaja de la o lamaie
  • gris

Pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune umplutura cu mere.


Pt umplutura: se curata merele, le razalim. Merele razalite se pun intr.o oala la foc mic, adaugam zahar, dupa gust si scortisoara, le lasam pe foc pana cand se calesc.


Facem trei foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, presaram niste gris pe foaie, o intepam din loc in loc cu furculita, intindem jumatate din cantitatea de mere, procedam la fel cu cea de-a doua foaie, asezam ultima foaie. Bagam prajitura in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 40 de minute.


Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

06.10.2012, 22:10

bune

MotanLaOale 1

06.10.2012, 22:39

adry88 1

07.10.2012, 09:34

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere