Desert''inima neagra''

de epurasha2bb in Prajituri, 25 Mai 2010 | 1851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 2 oua,
  • 3 linguri de cacao,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 1 pliculet praf de copt Dr.Otker,
  • 3 tablete de ciocolata neagra razuite,
  • 1 esenta de migdale,
  • 1 cana de faina,
  • aprox.3 linguri de lapte,
  • pt.insiropare
  • zeama din borcanelul cu cirese de cocktail.
  • Pt.decor :
  • 1 ciocolata neagra topita la bain marie cu un varf de cutit de unt si cativa stropi de apa,
  • sirop de zmeura.  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert''inima neagra'':

Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare pana sta castronul intors fara sa curga, apoi am adaugat usor galbenusurile.Separat am amestecat intr-un castron faina cu zaharul, praful de copt, cacaoua si tabeletele de ciocolata razuite.Apoi am adaugat in ploaie putin cate putin acest amestec de prafuri si am amestecat usor de sus in jos pana s-a omogenizat.Apoi am adaugat cateva linguri de lapte amestecate cu esenta de migdale.


Am incins cuptorul si am pregatit o tava mica dreptunghiulara cu hartie de copt.Am turnat amestecul si am introdus la cuptor cam 20 de minute la foc mediu.Incercati cu scobitoarea sa vedeti daca s-a copt bine.Apoi lasati sa se raceasca pe un blat de lemn.


Cand s-a racit decupati cu o forma de inimioara bucati de blat.Le asezati apoi pe un gratar cu picioruse(eu l-am folosit pe cel de la cuptorul cu microunde)si le stropiti cu sirop din borcanelul cu cirese de cocktail care e putin alcoolizat si are un miros usor amarui ca de migdale.


Apoi am mai lasat putin si intre timp am topit ciocolata neagra la bain marie cu putin unt si putina apa si un praf de cacao.


Am lasat sa se raceasca foarte putin si apoi am turnat aceasta glazura peste inimioarele asezate pe gratar.


Apoi am lasat la rece un timp sa se intareasca glazurica si la final am facut zig zaguri cu sirop de zmeura.


Astfel obtinem un desert minunat pe care trebuie neaparat sa-l impartim cu cineva drag!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert''inima neagra''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

25.05.2010, 19:49

mariana stiu sigur ca pt mine ai pus deoparte5 furcu mai ales ca ela nu a ajuns inca si nici dana nici mediceva pregatesc ele

epurasha2bb 1

26.05.2010, 09:47

multumesc fetelor! am pt.toata lumea!
@janetnu e de suparare , ma gandisem ca la jocul de carti dar asa cum zici tu nu !

ela 1

26.05.2010, 16:34

le-am mai vazut la tine pe blog,nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''criminala''