Tort cu mere caramelizate

de Alexandra Elena in Torturi, 13 Oct 2012 | 14218 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios:)

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere(depinde de marime)
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un praf de sare
  • gem de prune
  • nuci
  • scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere caramelizate:

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min).

Intre timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu praful de sare, adaugam o cana de zahar si le batem pana cand albusurile se intaresc. Turnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina, si invartim incet de jos in sus.

Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca putin. Apoi le presaram cu scortisoara si le umplem cu gem de prune si nuca. Punem pandispanul peste mere si bagam din nou la cuptor, la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii.

Se serveste atat rece cat si cald, se poate orna cu zahar pudra. Se serveste cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort olandez cu mere