Tort cu mere caramelizate

de Alexandra Elena in Torturi, 13 Oct 2012 | 9857 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios:)

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere(depinde de marime)
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un praf de sare
  • gem de prune
  • nuci
  • scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere caramelizate:

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min).


Intre timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu praful de sare, adaugam o cana de zahar si le batem pana cand albusurile se intaresc. Turnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina, si invartim incet de jos in sus.


Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca putin. Apoi le presaram cu scortisoara si le umplem cu gem de prune si nuca. Punem pandispanul peste mere si bagam din nou la cuptor, la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii.


Se serveste atat rece cat si cald, se poate orna cu zahar pudra. Se serveste cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Maria68 1

14.10.2012, 10:08

Un deliciu

Gatitul_din_placere 1

14.10.2012, 17:09

trebuie sa fie delicios, la cum arata

adry88 1

15.10.2012, 09:25

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere coapte