Prajitura cu urda

de Alexandra Elena in Prajituri, 24 Iul 2012 | 12315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 7 linguri de zahar
  • 7 liguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 g urda
  • zahar( dupa gust)
  • 150 g stafide
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 liguri gris

Decor: zahar praf

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele, si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 2 foi, intre ele se pune umplutura cu urda


Pt umplutura: Se paseaza urda cu zaharul, se bat 2 albusuri spuma si se adauga compozitiei de urda, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele, grisul si un galbenus, se amesteca.


Se pune in tava unsa cu ulei 1 foaie, se inteapa cu o furculita si se presara putin gris. Se pune umplutura, peste umplututa a 2-a foaie, pe care o intepam cu furculita si o ungem cu galbenusul ramas. Se baga la cuptor pana cand se rumeneste (aprox 30 de minute).


Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca va iese prea tare aluatul pt foi mai adaugati lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

25.07.2012, 20:08

Alexandra Elena 1

25.07.2012, 22:19

multumesc si eu ador urda

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 22:27

deliciosa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda