Eclere cu crema de vanilie

de sis in Prajituri, 27 Apr 2014 | 1438 vizualizari

 

Reteta de duminica.

 

INGREDIENTE

  • Pentru a face cojile de eclere avem nevoie de:
  • 250 gr de faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 gr de unt
  • Pentru glazura:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Cojile pentru eclere:



Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Amestecati faina cu zaharul vanilat. Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza. Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie. Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase. Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.


Crema de vanilie:



Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat. Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare. Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte. Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.



Glazura:



Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit. Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.



Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

farfuriavesela 1

29.04.2014, 08:27

foarte bune!!!

gaby_duceag 1

08.07.2014, 22:20

robert_badica 1

15.07.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie