Eclere cu crema de vanilie

de sis in Prajituri, 27 Apr 2014 | 1280 vizualizari

 

Reteta de duminica. <3

 

INGREDIENTE

  • Pentru a face cojile de eclere avem nevoie de:
  • 250 gr de faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 gr de unt
  • Pentru glazura:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Cojile pentru eclere:

Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Amestecati faina cu zaharul vanilat. Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza. Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie. Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase. Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.

Crema de vanilie:

Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat. Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.  Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte. Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

Glazura:

Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit. Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

farfuriavesela

farfuriavesela 1

29.04.2014, 08:27

foarte bune!!!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

08.07.2014, 22:20

robert_badica

robert_badica 1

15.07.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03