Prajitura cu urda

de oanapl in Prajituri, 10 Feb 2017 | 3439 vizualizari

 

Aceasta prajitura am pregatit-o dupa Prajitura Rudy, dar am modificat cantitatile ingredientelor dupa gustul nostru. A iesit o delicatesa. Am vazut ca prajitura a fost pregatita si de mirela0911, dar si de merisor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Pentru crema:
  • 400 g urda
  • 100 g zahar
  • esenta de lamaie
  • 250 g iaurt gras
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Intr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana prepari crema.
Urda o dai pe razatoarea mare. Adaugi iaurtul, zaharul, esenta de lamaie si galbenusurile. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Albusurile le bati spuma cu cele trei linguri de zahar si le incorporezi in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. Daca vi se pare prea moale compozitia, mai puteti adauga 2 linguri de gris.
Tapetezi o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat ii dai pe razatoarea mare, avand grija sa acoperi toata suprafata tavii. Presezi usor aluatul, apoi torni crema. Nivelezi si razi deasupra celalalt bulgaras de aluat.
Dai tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute. Stingi focul si mai lasi prajitura cateva minute in cuptor. Scoti prajitura si o lasi sa se raceasca. O portionezi si o servesti.

 

TIPS-URI

1

Poti sa maruntesti crema cu un mixer vertical, pentru a fi cat mai cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.02.2017, 20:17

oanapl 1

12.02.2017, 22:57

Da, merge super dimineata cu o cafea sau o cana cu lapte @mirela0911.

oanapl 1

12.02.2017, 22:57

@Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine