Prajitura cu urda

de oanapl in Prajituri, 10 Feb 2017 | 1995 vizualizari

 

Aceasta prajitura am pregatit-o dupa Prajitura Rudy, dar am modificat cantitatile ingredientelor dupa gustul nostru. A iesit o delicatesa. Am vazut ca prajitura a fost pregatita si de mirela0911, dar si de merisor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Pentru crema:
  • 400 g urda
  • 100 g zahar
  • esenta de lamaie
  • 250 g iaurt gras
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Intr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana prepari crema.
Urda o dai pe razatoarea mare. Adaugi iaurtul, zaharul, esenta de lamaie si galbenusurile. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Albusurile le bati spuma cu cele trei linguri de zahar si le incorporezi in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. Daca vi se pare prea moale compozitia, mai puteti adauga 2 linguri de gris.
Tapetezi o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat ii dai pe razatoarea mare, avand grija sa acoperi toata suprafata tavii. Presezi usor aluatul, apoi torni crema. Nivelezi si razi deasupra celalalt bulgaras de aluat.
Dai tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute. Stingi focul si mai lasi prajitura cateva minute in cuptor. Scoti prajitura si o lasi sa se raceasca. O portionezi si o servesti.

 

TIPS-URI

1

Poti sa maruntesti crema cu un mixer vertical, pentru a fi cat mai cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.02.2017, 20:17

oanapl 1

12.02.2017, 22:57

Da, merge super dimineata cu o cafea sau o cana cu lapte @mirela0911.

oanapl 1

12.02.2017, 22:57

@Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Black & White Angel Food Cake