Prajitura cu visine si crema de ciocolata

de merisor in Prajituri, 15 Dec 2013 | 23903 vizualizari

 

Este o prajitura cu doua blaturi, nuca, visine si multa crema de ciocolata pe care am preferat sa o dispun pe verticala, sa ies putin din sfera clasicului.
A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat nr 1:
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine din compot
  • esenta de cacao
  • sare
Blat nr 2:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • sare
Crema:
  • 250 gr frisca lichida
  • 300 gr ciocolata de menaj
  • 2 lingurite ulei
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml zeama de compot
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de ciocolata:

Pentru blatul n. 1, batem albusurile spuma cu putina sare, folosind telul sau mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, apa minerala, uleiul, esenta si galbenusurile, unul cate unul.


Adaugam treptat faina amestecata cu cele doua linguri de cacao si praful de copt.


Tapetam o tava cu hartie de copt, sau o ungem cu ulei cum am facut eu din lipsa de hartie( eu am folosit o tava de dimensiunile 26/40 cm), turnam compozitia in ea si nivelam, apoi presaram deasupra, visinele fara samburi si scurse din compot.


Pentru blatul nr. 2, batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca amestecata cu faina.


Nu trebuie sa macinam nuca prea fin, mai lasam si bucati mai mari sa se simta prin blat cand mancam.


Asezam cu o lingura blatul nr. 2 peste blatul nr 1 in tava si nivelam, apoi dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.


Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas peste frisca lichida.


Adaugam un varf de cutit cu sare si punem vasul la foc incet, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.


Eu am avut ciocolata putin amaruie.


Cand s-a topit ciocolata adaugam uleiul si cele 3 galbenusuri si omogenizam bine pe foc, mai lasam cateva secunde si stingem focul.


Dam crema la rece pana se raceste si blatul( aproximativ o ora).


Cand blatul este racit, decupam marginile si le indepartam, taiem fasii subtiri de blat, cam de 3 cm si le indepartam putin una de alta sa se creeze spatii intre ele.


Punem gelatina la hidratat in zeama de compot, iar cand isi dubleaza volumul o diluam pla foc incet mestecand continuu.


Bagam mixerul in crema racita si amestecam cu gelatina fierbinte, apoi turnam imediat crema peste prajitura si nuvelam frumos cu lama unui cutit.


Dam tava la rece, apoi portionam astfel incat partea cu ciocolata sa ramana la mijlocul portiilor de prajitura. Se creeaza astfel litera "T" ciocolatoasa.


 

TIPS-URI

1

Se poate insiropa prajitura cu zeama de la compot, ramasa.

2

Pentru doritorii de ciocolata multa se pot dubla cantitatile pentru crema(asa cum voi face si eu data viitoare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (109)

lucy2002 1

08.02.2014, 11:53

ryta 1

13.02.2014, 21:35

Giana 1

29.05.2014, 15:22

Imi place foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie