Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl in Prajituri, 24 Sep 2020 | 374 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul dovleacului, zic să pregătim un desert delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 180 g unt
  • 260 g ciocolată amăruie
  • 20 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 80 g făină
  • 80 g cacao extra black
  • Un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 400 g piure de dovleac copt
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac:

Piureul de dovleac

Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender vertical.




Baza:

Untul și ciocolata se topesc pe baie de aburi și se lasă să se răcească.

Separat se mixează ouăle cu un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă cacaoa și se mixează, apoi ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă ușor cu o spatulă.

Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor cu o spatulă, doar cât să se înglobeze.

Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând 4-5 linguri de compoziție, apoi se pregătește crema.



Crema

Se pun toate ingredientele într-un castron și se mixează 1 minut la viteză maximă. Se adaugă 2 linguri de făină și se omogenizează.

Se pune crema peste compozitia cu ciocolată, apoi se adaugă din loc în loc crema de ciocolată păstrată.

Cu ajutorul unei furculițe se face un model marmorat, adică întrepătrundem crema de dovleac cu compoziția cu ciocolată.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un grătar sau un fund din lemn și se lasă să se răcească, apoi se taie cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cu mascarpone si piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

28.09.2020, 16:54

Rocsi 1

28.09.2020, 20:02

oanapl 1

29.09.2020, 10:04

Mă bucur că vă place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv saratele
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole in stil grecesc preparat la slow cooker Crock Pot

de Ksenya 5

ieri la 20:41

Fasole fiarta la slow cooker Crock Pot

de Ksenya 5

ieri la 19:33

Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot

de Ksenya 5

ieri la 19:05

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuca si ciocolata