Prajitura cu mere si sos de ciocolata

de Miha in Prajituri, 5 Sep 2009 | 7851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 4-5 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si sos de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.


Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara.


Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar.


Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.


Sos de ciocolata:


Cacaoa o amestecam cu zaharul si o "desfacem" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit. Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.


 

TIPS-URI

1

Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Miha 1

03.10.2009, 10:54

Am platit gras pentru cateva ore in plus la zi. Serios...asa cum am mai spus candva,de mancare fac (aproape) zilnic.Si daca tot stau in bucatarie,cu o mana invart in mancare si cu una in prajitura. De obicei nu fac chestii complicate,doar chestii usurele ce nu necesita mult timp.

papusica 1

30.03.2010, 12:33

trebuie sa fie bun,arata minunat.am sa incerc si eu

mikaela 1

01.06.2010, 12:43

acum am facut si eu.,un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata