Prajitura cu mere si sos de ciocolata

de Miha in Prajituri, 5 Sep 2009 | 11772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 4-5 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si sos de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.

Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara.

Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.

Sos de ciocolata:

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o "desfacem" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit. Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Miha 1

03.10.2009, 10:54

Am platit gras pentru cateva ore in plus la zi. Serios...asa cum am mai spus candva,de mancare fac (aproape) zilnic.Si daca tot stau in bucatarie,cu o mana invart in mancare si cu una in prajitura. De obicei nu fac chestii complicate,doar chestii usurele ce nu necesita mult timp.

papusica 1

30.03.2010, 12:33

trebuie sa fie bun,arata minunat.am sa incerc si eu

mikaela 1

01.06.2010, 12:43

acum am facut si eu.,un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine