Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

de oanapl in Prajituri, 23 Apr 2017 | 2207 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 15 g gelatina
  • pentru crema de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri amidon
  • 80 g zahar
  • -pentru decor:
  • 300g capsuni
  • 3 plicuri Tort-gelee Dr. Oetker
  • 750ml compot (capsuni / zmeura etc)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit.

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si, la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara (30x20 cm), tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.


Pentru crema de capsuni, speli capsunile, le scurgi bine de apa, le tai in 2-3 bucati si le pui la fiert intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si amidonul. Le lasi sa clocoteasca, pana se ingroasa compozitia, apoi le lasi sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit blatul, il pui in tava tapetata cu hartie de copt si adaugi crema de capsuni.

Pentru crema de vanilie, mixezi galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi, laptele caldut, amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand, pana incepe sa se ingroase compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte si lasi la racit, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita. Acoperi crema cu o folie de plastic. In budinca racita, incorporezi frisca batuta, apoi adaugi esenta de vanilie dupa gust.

Hidratezi gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o adaugi peste crema de vanilie.

Torni crema de vanilie peste capsuni, apoi introduci tava in frigider pentru o ora.

Intre timp, cureti capsunile, le speli si le tai in doua. Scoti prajitura din frigider si asezi capsunile peste crema de vanilie.

Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe ambalaj. Amesteci praful cu 3 linguri de zahar pudra, adaugi compotul (eu am folosit compot de zmeura) si pui vasul pe foc pentru un minut, apoi torni compotul peste capsuni. Dai prajitura la rece pentru cateva ore, apoi o servesti.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

pusatudor 1

24.04.2017, 20:10

Delicioase!

FloreaCorina 1

25.04.2017, 13:16

Uffff, as luat si eu o bucatica din poza

dantes 1

24.05.2017, 14:47

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu