Prajitura desteapta cu ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 26 Aug 2015 | 2957 vizualizari

 

Prajitura desteapta sau prajitura inteligenta... o prajitura cu blat iar la mijloc de consistenta unei budinci... iar aceasta varianta cu ciocolata e la fel de buna ca cea cu vanilie. Pentru reteta m-am inspirat de la Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata cu alune
  • 5 linguri faina alba tip '00'
  • un varf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri .


Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).


Intr-un bol mixam bine zaharul cu galbenusurile pana devin o crema de culoare deschisa. Adaugam amestecul de ciocolata si unt ,apoi faina , amestecand bine ingredientele.


Adaugam laptele putin cate putin si amestecam in continuare.


In alt bol, mixam albusurile cu un varf de sare pana devin o spuma tare (intors bolul, spuma nu va cadea) .


Adaugam usor albusurile in bolul cu galbenusuri si amestecam usor cu miscari de jos in sus. La final totul va avea un aspect cam ciudat :)) ... dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt sau ungem bine cu unt si turnam compozitia .


Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 140-150 grade pentru circa o ora .


Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o portionam .Se pastreaza la rece si e mai buna a doua zi :) ...


Dupa plac, se poate pudra cu zahar pudra .


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

- Andreea - 1

28.08.2015, 15:19

Adriana

Xandrinne 1

31.08.2015, 23:24

- Andreea - 1

01.09.2015, 09:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine