Budincă de griș

de elucubratiiculinare in Prajituri, 13 Feb 2012 | 2678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 150 g griș,
  • 150 g zahăr,
  • 1 litru lapte,
  • esență vanilie.
  • un praf de sare,
  • unt pentru uns tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de griș:

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare. Se adaugă unul câte unul gălbenușurile amestecând bine după fiecare. Apoi se adaugă grișul în ploaie amestecând bine. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute sau până s-a rumenit deasupra.


Cât este la cuptor, amestecăm laptele cu zahărul și se pune pe foc amestecând mereu până se topește zahărul. Se lasă pe foc până se încălzește laptele, nu trebuie să fiarbă. Adăugăm esența de vanilie în lapte. Când este gata budinca, turnăm laptele fierbinte peste ea.


Se taie mijlocul cu un pahar (partea din mijloc o mănâncă cel mai mic membru al familiei) :) Se servește rece cu frișcă, ciocolată sau dulceață.


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griș" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iri_iri 1

14.02.2012, 05:50

place

Mihaela11_jo 1

14.02.2012, 11:43

Foarte apetisanta

DIANA B 1

29.02.2012, 11:45

Bun si asa ceva , am testat-o ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca