Prajitura cu visine

de Oana in Prajituri, 22 Iul 2014 | 5546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cu ulei
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 kg visine
  • o cescuta cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs.


Intre timp se pregateste pandispanul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea, iar galbenusurile se bat cu uleiul pana se ingroasa putin, ca la maioneza. Se rastoarna apoi galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor, cu o paleta. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se presara putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca de jos in sus.


Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, se rastoarna compozitia de pandispan iar deasupra se presara visinele scurse bine de zeama.


Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 30-40 de minute, in functie de cuptor, la foc mediu, pana trece testul scobitorii.


Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca in tava. Se taie cand este rece si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

22.07.2014, 16:15

Bun,bun!

Rocsi 1

22.07.2014, 20:14

Cea mai bunaa

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 08:52

Vreau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca