Prajitura Zebra

de mickyapostu in Prajituri, 21 Feb 2012 | 4156 vizualizari

 

O prajitura zebrata, tigrata ... depinde de imaginatia fiecaruia.
Tot farmecul tine de aspect, de modul in care este asezata in forma.
Dureaza un pic sa o faci, dar eu zic ca aspectul merita tot efortul .

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua mari
  • - 200 g zahar
  • - 250 ml lapte 
  • - 250 ml ulei
  • - 1 pachet praf de copt 
  • - vanilie 
  • - 3 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Zebra:

Intr-un castron bateti ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul cateva minute. Adaugati alternativ laptele si uleiul amestecand pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce ati incorporat si faina, impartiti compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele adaugati cacaua si amestecati bine.


Ungeti o forma rotunda cu ulei si tapetati-o cu faina. Apoi incepe partea distractiva. Turnati in mijlocul formei trei linguri de amestec cu vanilie, apoi exact in centrul amestecului cu vanilie adaugati trei linguri de amestec cu cacao. Si tot asa. Ideea este ca urmatorul strat sa fie exact in centrul celui anterior. Nu trebuie sa inclinati forma, sau sa amestecati, sau sa nivelati ... Cercurile se vor aseza singure. Eu am pus alternativ cate trei linguri de alb, apoi trei de negru. La un moment dat ma cam plictisisem. Data viitoare voi merge cu 5-6 linguri de un fel si tot asa. Dungile zebrei se vor vedea mai bine si voi termina si mai repede.


Dupa ce ati terminat, coaceti prajitura la foc potrivit timp de 35-40 minute. Verificati in ultimele 10 minute sa nu se arda. Scoateti si raciti pe un gratar. O puteti lasa simpla sau pudra cu zahar. Nu este spectaculoasa la gust insa compenseaza din plin la aspect. Merita incercata in mod clar!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:27

Foarte buna

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:06

Bya Ralu 1

12.02.2013, 21:16

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra de post