Turta dulce

de lia maria in Prajituri, 19 Dec 2011 | 4369 vizualizari

 

Pentru ca maine Bucataras drag, implineste 3 anisori !!! vin si eu cu turta dulce pentru toata gasca. La multi ani Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 1 kg faina
  • 325g zahar
  • 1 praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonate de sodium
  • 2 oua intregi +2 galbenusuri
  • 2 linguri cu farf, untura de porc
  • 3 linguri mari cu miere de albine
  • 2 lingurite mix pt turta dulce
  • 200 ml apa
  • Decor:  
  • 4 albusuri
  • 400g zahar farin
  • 2 linguri sirop de menta
  • 2 linguri suc de rodie
  • 1 lingura zeama de lamiae

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.


Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pan ace aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.


A doua zi, luam cate o bucata din aluat, il intindem pe masa de lucru, infainata in prealabil si decupam diferite forme, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 15-20 minute.


Pentru décor am batut albusurile cu zaharul farin, apoi am inpartit cantitatea in trei boluri.O parte a ramas alba in care am pus zeama de lamiae. Verde, cu sirop si gust de menta si pentru culoarea rosie, am folosit suc natural de rodie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Ina 1

24.12.2011, 13:03


Craciun Fericit!

lia maria 1

26.12.2011, 12:01

Multumesc Ina la fel iti doresc si eu, tie si tuturor bucatarasilor

Bucataras Medi 1

30.12.2011, 20:36

frumoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!