Desert chec zebra cu portocale

de Oana in Prajituri, 11 Oct 2017 | 6155 vizualizari

 

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec marmorat ! Singura problema e ca nu te vei putea opri dupa o singura felie!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • putina sare
  • putin ulei si faina pentru tapetat tavile de chec
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra cu portocale:

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt peste faina si cerne-o peste compozitie. Amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina.


Pune bezeaua peste compozitia de chec, putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus. Imparte compozitia in doua parti egale. Pune apa fierbinte peste praful de cacao si incorporeaza intr-unul din bolurile cu compozitie de chec. In celalalt bol pune coaja rasa de portocala.


Tapeteaza cu ulei si faina doua forme de chec si alterneaza cele doua compozitii, pornind din centrul formei si punand mereu deasupra, in acelasi loc.


Pune checurile in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si lasa-le 40-45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata.


Scoate tavile din cuptor, apoi rastoarna checurile pe un prosop curat si lasa-le la racit. Pudreaza-le cu zahar si taie felii generoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Oana 1

12.10.2017, 13:44

E super bun! Ia sa mai fac si eu acasa la copii

dantes 1

13.10.2017, 10:24

Delicios!

VI 1

01.09.2019, 19:02

BUUUN

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”